Tarih: 09.05.2022 15:59

Helikopter ile havadan Trafik Denetimleri yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından 7-13 Mayıs Trafik Haftası kapsamında, karayollarında trafik denetimleri arttırılarak vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarının önlenmesi, sağlıklı ve huzurlu bir ulaşımın sağlanması amacıyla havadan ve karadan trafik denetim faaliyetleri icra edilmeye devam edilmektedir.

Bu kapsamda, 08 Mayıs 2022 tarihinde helikopter ile havadan trafik denetimi icra edilmiştir.  Denetimler esnasında, seyir halinde cep telefonu kullanma, emniyet kemeri takılmaması, şerit izleme kuralları ihlali, zorunlu haller dışında duraklama ve park etme gibi kural ihlalleri yapan sürücüler havadan tespit edilip uygulama noktalarındaki trafik ekiplerine bildirilmiş, ekipler tarafından araçlar durdurularak sürücülerine gerekli cezai işlemler uygulanmıştır.

Ayrıca trafik timleri tarafından karayolunda durdurulan sürücülere trafik güvenliği hakkında broşür dağıtılarak bilgilendirmeler yapılmıştır.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca; toplumda trafik bilincini geliştirmek, güvenli bir trafik ortamının sağlanması için farkındalık oluşturmak amacıyla denetim ve eğitim faaliyetlerine aralıksız devam edilecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —