Ziyaret Tepe’den Sevgi Çağrısı: Yunus Emre Anıldı

Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Sarıkaraman Köyü'ndeki Ziyaret Tepe mevkiinde bulunan Yunus Emre Türbesi, düzenlenen törenle anıldı.

HABER 1.10.2024 18:33:00
Ziyaret Tepe’den Sevgi Çağrısı: Yunus Emre Anıldı

Aksaray Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 2022 yılında restorasyonu tamamlanan külliyede, Yunus Emre’nin türbesi başında anma etkinliği gerçekleştirildi. Aksaray Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen törende, Aksaray ve Kırşehir Valileri ile protokol üyeleri Yunus Emre'nin anısına katılım gösterdi.

Tören, Yunus Emre’nin türbesinin ziyareti, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı. Ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Yunus Emre’nin sadece bir şair olmadığını, insana ilahi aşkı öğreten ve etik değerleri benimseten bir gönül insanı olduğunu belirtti. Yunus’un sevgi, hoşgörü ve bilgelik mesajlarının günümüzde de büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ise Yunus Emre’nin, tasavvuf yolunda Hakk’ı arayan bir rehber olduğunu ve insanlığa sevgi mesajlarıyla hitap ettiğini ifade etti. Yunus Emre’nin "Gelin tanış olalım, sevelim sevilelim" dizeleriyle hayatın özünün sevgi olduğunu dile getiren Vali Demiryürek, restorasyonu gerçekleştiren Aksaray Valiliği'ne teşekkür etti.

Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Yunus Emre’nin hırkasını giyerek 'Yunus Emre Sevgi Yolu' yürüyüşünü gerçekleştirdi. Tören, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Osman Nuri Ecan’ın Yunus Emre şiirlerini okuması ve Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin mini konseri ile sona erdi.

Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü mesajları, anma töreni ile bir kez daha tüm insanlığa iletildi.

 


Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadelede Başarılı Operasyona İmza Attı

İl Genel Meclis Başkanları Aksaray’da Buluştu

Ihlara Cam Terası 100 Bininci Ziyaretçisini Ağırladı

Ak Partili 34 İlin İl Genel Meclis Başkanları Aksaray’da Buluştu

Aksaray Belediyesi Atık Yönetiminde Örnek Çalışmalara İmza Atıyor

Kuzeyboru Kadın Voleybol Takımı’ndan Aksaray Belediyesi’ne Anlamlı Ziyaret

Sincan Belediyesi'nden Çiftçilere Buğday Tohumu Desteği

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.