İlginizi Çekebilir


Zamanla yarışıldı. Yırtılan aort damarı başarıyla onarıldı

6.10.2018 17:51:08
Zamanla yarışıldı. Yırtılan aort damarı başarıyla onarıldı

Yırtılan aort damarı başarıyla onarıldı

49 yaşındaki hasta, 6 saatlik riskli bir ameliyat sonrasında hayata döndürüldü.

Ani gelişen AORT Diseksiyonu (kalptan çıkan ana damarın yırtılması) rahatsızlığı gelişen ve acil olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Ethem Güneş (49) isimli hasta, 6 saat süren ve başarı ile sonuçlanan riskli bir ameliyatla hayata yeniden döndürüldü.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Bingöl ve Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Serkan Sönmez tarafından gerçekleştirilen ameliyatla yırtılan damar onarıldı.

3 gün KVC Yoğun Bakım Ünitesinde, 5 günde serviste takip edilen hasta 8. günde sağlıkla taburcu edildi.

Adeta zamanla yarışılan ve %100 ölüm riski taşıyan ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Serkan Sönmez;

?Tip 1 Aort diseksiyonu çok acil ameliyat edilmesi gereken ciddi bir rahatsızlıktır. Hasta acil ameliyata alınmasaydı %100 ölüm riski vardı. Zamanla yarışarak hastamızı hemen ameliyata aldık. Aort diseksiyonlarında ameliyat esnasında mortalite ve morbidite (ölüm ve hastalık) riski %50?dir.. Başhekim Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hakan Bingöl ile birlikte, Aksaray?da ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyattır. Yırtılan aort damarının başarıyla onardık.

Ameliyatın başarıyla sonuçlanmasında emeği geçen ameliyathane ve anestezi ekibi ile ameliyat sonrası yoğun bakım takiplerini yapan KVC Yoğun Bakım ile Servis ekibine ve hastane yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.

Aksaray’da Görmezden Gelinen Mağduriyet

ŞEHİR GENELİNDE BİSİKLET PARKLARININ MONTAJINA BAŞLAND

AKSARAY AKADEMİ VE BİLGİHANE’DE ÖĞRENCİLER SINAVLARA HAZIR HAZIR!

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ GELİŞİM KURSLARI

ÇİFTÇİLERİMİZİN VE ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

AKSARAY’DA ALTYAPI DÖNÜŞÜMÜ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray İl Başkanı Burhanettin KARATAŞ'ın, İlimizde Yaşanan Zirai Don Olayı Açıklaması

  • BIST 100

    9393,79%-0,32
  • DOLAR

    38,12% 0,10
  • EURO

    43,15% 0,63
  • GRAM ALTIN

    3972,02% 0,43
  • Ç. ALTIN

    6365,85% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.