ZABITA EKİPLERİ KURBAN KESİM YERLERİ DIŞINDA KURBAN KESENLERİ UYARDI

ZABITA EKİPLERİ KURBAN KESİM YERLERİ DIŞINDA KURBAN KESENLERİ UYARDI

HABER 26.06.2023 10:44:00
ZABITA EKİPLERİ KURBAN KESİM YERLERİ DIŞINDA KURBAN KESENLERİ UYARDI

Aksaray Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramında kesim yerlerinin dışında kurban kesen vatandaşları uyardı. 

Yetkililer belirlenen alanların dışında kurban satışı ve kesiminin yapılmasının çevre kirliliğine, gürültü ve görüntü kirliğine kötü kokuya neden olduğunu belirttiler. Ayrıca hijyenik olmayan ortamlarda yapılan bu uygulamaların halk sağlığını tehdit edeceğini ve tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.  

Vatandaşların huzur içerisinde kurban ibadetini yerine getirmesi için oluşturulan kurban hizmetleri komisyonunda alınan karara göre cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık hayvan kesimleri yapılamayacak. Kesim yerleri, resmi ve belediye veteriner hekimleri, belediye zabıta ekipleri ile din görevlileri işbirliğinde etkin olarak denetlenip kontrol edilecek gibi kararlar alındı.

Belediye yetkilileri Kurban Bayramında halk sağlığını olumsuz etkileyecek etkenlerin önüne geçilmesi açısından şu uyarılarda bulundu; "Kesim yeri beton, beton asfalt ve benzeri sızdırmaz malzemeden olmalıdır. Kesim esnasından çıkan kanın toprağa dağılmasını önlemek üzere hemen toprakla kapatılmalı ve gerektiğinde kireçlenmelidir. Kurbandan çıkan, kullanılmayacak olan işkembe ve diğer benzeri atıklar sızdırmaz, dayanıklı, yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara 2/3 oranında konulması kötü koku oluşumunun önüne geçilmelir. ‘’ ifadelerini kullandılar. Tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler. 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.