YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ MAYA’DAN BİR İLK DAHA

YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ MAYA’DAN BİR İLK DAHA

HABER 12.10.2020 12:50:00
YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ MAYA’DAN BİR İLK DAHA

"Çip Bebek" Yöntemi ile 7 Yıllık Hasret Sonrası Dördüz Gebelik

Yıllardır bir çok tedavi gören ve sonuca ulaşamayan Tan çitfti, Aksaray'da yeniliklerin öncüsü olan Maya Kadın Doğum ve Çocuk  Hastanesinde yapılan microcip yöntemi ile dördüz bebeklerine kavuştu. 

Aşılama tedavisinde dünyada yeni bir çığır açan mikroçip yöntemi, Aksaray'da bebek sahibi olmak isteyen Tan çiftinin umudu oldu. 7 yıldır evli olan ve farklı yöntemler deneyerek bebek sahibi olamayan Solmaz Tan, Maya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde ‘Çip Bebek’ yöntemiyle hamile kaldı.

 Çift, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak’a başvurdu ve aşılama yöntemine karar verildi. ‘Çip bebek’ de denen mikroçip yöntemiyle sperm ayrıştırılarak aşılama yapıldı ve ilk seferde başarılı oldu. Gebe kalmanın sevinciyle dördüz olmasının şaşkınlığını bir anda yaşayan Solmaz TAN'ın halen 8. haftalık dördüz gebeliği sürüyor.

“NORMAL YÖNTEME GÖRE BAŞARIMIZ 3 KAT ARTTI”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak, Mikroçip yönteminin bir yıl kadar kısa bir süredir uygulanmasına rağmen sonuçların oldukça başarılı olduğunu belirterek, “Erkek kısırlığında ve sebebi açıklanamayan kısırlık tedavisinde kullandığımız mikroçip yöntemini uygulamaya başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen sonuçlar yüz güldürüyor. Bir istatistik vermek için erken, ama başarı oranlarımız 3 kat arttı diyebilirim. Bu yöntem ilimizde bir çok çiftin umut ışığı oldu. Çiftimiz bize başvurdu ve "Mikro Çip" yöntemini uyguladık. Solmaz Hanım iki aylık gebe ve dördüz bebekleri olacak. Bizlerde çiftimizin mutluluklarını paylaşıyoruz" dedi.

"MUTLUYUZ"

 Mutluluklarını gizleyemeyen Tan çifti ise yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Uzun yıllardır eşim ile birlikte tedavi görüyorduk. Yedi yıldır yapılan tedaviler sonucunda yine çocuğumuz olmadı. Maya hastanesinde Op. Dr. Rıfkı Karabatak hocamız sayesinde şimdi dördüz bebeklerimiz olacak. Bebeklerimiz şu anda iki aylık ve durumları çok iyi. İnşallah kucağımıza almakta nasip olur. Rıfkı hocamıza ve Maya hastanesine çok teşekkür ediyoruz, tek kelime ile mutluyuz” dedi.


Anahtar Kelimeler: YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.