YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI VE KÜLLİYESİNDE AĞAÇLANDIRMA VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER; “YENİ ŞEHİR MEZARLIĞIMIZI HER YÖNÜYLE EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE HİZMETE SUNACAĞIZ

HABER 10.06.2023 11:55:00
YENİ ŞEHİR MEZARLIĞI VE KÜLLİYESİNDE AĞAÇLANDIRMA VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Aksaray’da bulunan mevcut kabristanlıkların dolması sebebi ile yapımı zaruri hale gelen Yeni Şehir Mezarlığı ve Külliye Projesinde inşaat çalışmalarının ardından ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına başlanıldı.

Uzun yıllar hizmet vermesi göz önünde bulundurularak projelendirilen Yeni Şehir Mezarlığı ve Külliyesi, Aksaray Dorikini mevkiinde 340 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirildi. Yeni Şehir Mezarlığı içerisinde Külliye Binasının yanı sıra İdari hizmet binası, otopark, güvenlik binaları, gasilhane, morg, abdesthaneler ve sosyal donatı alanlarına yer verildi. Yeni Şehir Mezarlığı günün her saatinde güvenle kullanılması için güvenlik kameraları ve aydınlatmaların montajı da yapıldı.

Yeni Mezarlık alanında aile mezarlığı yanında eş yanı mezarlığı, şehit mezarlığı, gazi mezarlığı, sıralı mezar, kimsesizler mezarı, çocuk mezarı ve ayrıca gayri Müslimler için de asri mezarlığı gibi bölümler yer alıyor. Yeni şehir mezarlığında bin 500 adet mezar defin için hazır getirildi.

İnşaat çalışmaları tamamlanan projenin ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına başlayan Belediye ekipleri Bin 600 metre uzunluğundaki giriş yolunun orta refüjüne ve dış kısmına Mezarlık Servisi (Kara Servi) ağacı dikiyor. İlk etapta 320 adet ağacı toprakla buluşturan Belediye ekipleri yeni şehir mezarlığında başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına devam edileceğini duyurdular.

 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.