Yaşar Aydın'dan hükümete zam eleştirisi

Yaşar Aydın'dan hükümete zam eleştirisi

SİYASET 17.01.2024 17:09:59
Yaşar Aydın

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 5 zam yapılacağı açıklamasına sert tepki gösterdi. Aydın, yapılan zammın ve 2024 yılının "Emekliler Yılı" olarak ilan edilmesinin, emeklilerin mevcut ekonomik koşullarını göz ardı ettiğini belirtti.

ANKARA (İGFA) - Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğu bir dönemde, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının yaşanan ekonomik gerçekliklerle örtüşmediğine dikkati çekerek, "AK Parti hükümetinin emekli vatandaşlara sunduğu bu artış, yaşam maliyetlerinin çok altında kalmakta ve emeklilerimizi yoksulluk sınırının altında bir yaşam sürmeye mahkum etmektedir" dedi.

Aydın, hükümetin emekli politikalarını eleştirerek, "Emeklilere verilmeyen haklar, diğer vatandaşlarımıza neden veriliyor? Emekli maaşlarının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine inanıyoruz. Yapılan bu zam, hükümetin emekli vatandaşlarımıza verdiği değeri net bir şekilde ortaya koymaktadır," ifadelerini kullandı.

Onur Hareketi Lideri Aydın, emekli vatandaşların daha iyi koşullarda yaşaması için gerekli adımların atılmasını ve emekli maaşlarının enflasyon oranında artırılmasını talep etti.

Aksaray’da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı

Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara, 18 Yıllık Sendikacılık Görevini Bırakıyor

Aksaray Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi iş birliğiyle bilim ve kalite buluşması gerçekleşti

Aksaray’da Tek Taraflı Trafik Kazası: 2 kişi yaralandı Yaralandı

Aksaray’da İki Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

  • BIST 100

    10922,86%-0,52
  • DOLAR

    42,43% 0,16
  • EURO

    48,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5537,05% -0,30
  • Ç. ALTIN

    9229,23% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.