YAŞANAN SEL FELAKETİ SONRASI BAŞLATILAN TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BAŞKAN DİÇER; “DEVLETİMİZ, BELEDİYEMİZ VATANDAŞIMIZIN YANINDA”

HABER 5.09.2023 15:08:00
YAŞANAN SEL FELAKETİ SONRASI BAŞLATILAN TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Aksaray’da belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları aralıksız sürüyor.

Yaşanan sel felaketinde başta Kalanlar Millet Bahçesi ve Kılıçarslan Parkı olmak üzere Coğlaki ve Kalanlar Mahallelerinin önemli bir kısmı selden etkilendi. Olayın yaşandığı ilk andan itibaren Aksaray Belediyesi bünyesinde yer alan 10 müdürlük, 150 personel 40 donanımlı araç ile sel felaketine anında müdahale etti.

İlk etapta vatandaşın imdadına koşan belediye ekipleri, bodrum katlarına yaşanan su baskınlarına müdahalede bulunarak vidanjörler vasıtasıyla tahliye etti. Selin etkisiyle oluşan balçık ve çamurlar yine belediye ekiplerince ortadan kaldırılmaya başlandı. Gece gündüz çalışmalarını sürdüren Aksaray Belediyesi, Kalanlar Millet Bahçesi ve Kılıçarslan Parkı’nın 1. ve 2. etabında da kapsamlı bir çalışma başlatarak hasar tespiti ve temizlik çalışmasını sürdürüyor. Yapılan çalışmayla beraber balçıkların temizliği ve deforme olan alanların tamiratı hızla yapılarak selin izleri ortadan kaldırılmaya başlandı.

Sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerle beraber sahada olan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, oluşturulan kriz masasının başında ekipleri sevk ve idare etti. Yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Dinçer şu görüşlere yer verdi; “Aksaray'ımızda son 40 yılın en büyük sel felaketlerinden birini yaşadık. Gün ağarınca ortaya çıkan tablo durumun ciddiyetini daha net gösterdi. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren sayın valimizin başkanlığında oluşturulan kriz yönetimine bizde belediye olarak tüm birimlerimizle gereken desteği vererek vatandaşlarımızın imdadına yetiştik.

Devletimiz, belediyemiz vatandaşımızın yanında. Allah nasip ederse en kısa zamanda yaralar sarılacaktır, gereken yapılacaktır. Yaşanan sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına baş salığı diliyorum. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum “dedi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.