Valilik yeni logosu çift gövdeli tek başlı aslan,olarak belirlendi

Valilik yeni logosu çift gövdeli tek başlı aslan,olarak belirlendi.

HABER 24.08.2020 18:00:00
Valilik yeni logosu çift gövdeli tek başlı aslan,olarak belirlendi

Aksarayın yeni logosu,Aksaray tarihinde,var olan,çift gövdeli tek başlı aslan figürü ile buluştu.Aksaray tarihin dede yer alan,,Çift gövdeli tek başlı aslan figürü aynı zamanda Anadolu Selçuklu hükümdarı “Sultan II. Kılıçarslan’ında mührü olarak tarihte yerini almakta.
Aksaray Valiliği yeni logosu bugün Aksaray halkıyla buluştu.Aksaray Valiliği yeni logonun tanıtımını ve tarihçesi yaptığı bir yazılı basın açıklamasıyla vatandaşlarla buluşturdu.


Bütün bu parçalar birleştirildiğinde, çift gövdeli tek başlı aslan, düşmanlara karşı inancı,
insanı ve devleti korumakta, hayatın, varoluşun ve huzurun güvencesi olan çift gövdeli tek başlı Aslan logosu hakkında açıklama yapan Valilik “Aksaray Valiliği'nin yeni logosu; tarihe ve köklere bağlılığı, güçlü duruşu, koruyuculuğu,yenilikçiliği, güveni ve nadirliği sembolize etmektedir.
Aksaray Valiliğinin yeni logosu; tarihe ve köklere bağlılığı, güçlü duruşu, koruyuculuğu,yenilikçiliği, güveni ve nadirliği sembolize etmektedir. İlk bakışta sadece tarihten esinlenilmiş bir figür,olarak görünen bu sembol, son derece ince ve detaylı şekilde düşünülmüş, geçerliliği hiçbir zaman,kaybolmayacak özellikte bir anlamlar bütününü içermektedir”dedi.
Valilikten yapılan açıklamada,Aslan figürünü kullanarak, tanıtımda bütünlüğü korumak, kent kimliğindeki devamlılığı sağlamak, güven,duygusunu pekiştirmek ve geçmiş ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurabilmek amacıyla Aksaray Valiliği'nin yeni logosu olarak belirlendiği ifade edildi


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.