VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

VALİMİZ SN.MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

HABER 27.10.2023 15:12:00
VALİ  MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, her zaman barış ve huzuru tesis eden Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, Aziz Türk Milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin taçlanmış hali, bağımsızlık düşüncesiyle inşa edilen ve İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Onun için Cumhuriyetin ilanı, sadece yeni bir rejimin ilanı ya da sadece bir yönetim şekli değişikliği değildir. Cumhuriyet, yeniden dirilişin, yeni bir devletin ve en büyük sevdamızın adıdır.

Cumhuriyet, fazilettir, erdemdir, özgürlüktür. Cumhuriyet, bu topraklardaki varlığımızdır. Cumhuriyet, ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen dalgalanışıdır. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri, en kıymetli emanetidir…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz. Benim nâçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dediği Cumhuriyetimiz bugün yüz yaşında.

Bu ülkenin adı; saklı kahramanları, tarihi yeniden şekillendiriyor ve kurulduğu ilk günden bu yana, tarihten gelen misyonunu devam ettirmiş, dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdurların yegane umut kapısı olmuş Türkiye Cumhuriyeti, “İstiklalden İstikbale” sloganıyla şimdi, kendi yüzyılına, “Türkiye Yüzyılı”na hazırlanıyor.

Yokluklar içinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti bugün; yerli ve milli sanayi hamlesi ile kendi İHA, SİHA, tank ve helikopterlerini, yüz yıllık hayali olan kendi otomobilini üretiyor, uzaya kendi uydularını fırlatıyor, yurtta ve dünyada barışın teminatı oluyor.

Evet! Bütün bu çalışlarımızın ulvi bir gayesi var. Dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Çünkü; güçlü bir Türkiye, önce bölgesinde, sonra da tüm dünyada huzur, güven, adalet ve barışı tesis eder.

Sevgili gençler, Cumhuriyet; ilim ve ahlakın, adalet ve faziletin iktidarıdır. Ve Cumhuriyet, sizlere emanet edilmiştir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden aldığınız emaneti daha ileriye taşımalısınız. Bu da sadece ama sadece çok çalışmakla olur.

Değerli Aksaraylı hemşehrilerim, Cumhuriyet denilince, Aksaray için özel bir parantez açmak gerekir. Aksaray, Cumhuriyetin ilk şehirlerindendir. Aksaray, Milli Mücadeleye en çok destek veren şehirlerdendir. Aksaraylı hemşehrilerimizin dişiyle, tırnağıyla yaptırdığı Azmi Milli Un Fabrikası bunun yaşayan nişanesidir. 
Aksaraylılar olarak, Ana Vatan, Mavi Vatan, Yeşil Vatan… Vatanın her türlüsüne sevdalıyız. Yeter ki üstünde ay yıldızlı al bayrağımız dalgalansın.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli Türk Milli Kültürüdür. “Bir tek şeye muhtacız, çalışkan olmak” prensibini daima göz önünde bulunduracağız. Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir. Bunun için zihnen ve bedenen ter dökmeye devam edeceğiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni daha nice yüzyıllar, nice bin yıllar yaşatacağız. Bizlere düşen vazife; atalarımızdan devraldığımız milli şuurla, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, kendi evlatlarımıza eksiksiz öğretmek, bunları hayat felsefesi haline getirmelerini sağlamaktır.

Bugünlere nasıl geldiğimizi asla unutmadan, milli benliğimize sahip çıkacak, insanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi daha da büyüteceğimize, yücelteceğimize, onu insanlığın bir umut kaynağı olarak muhafaza edeceğimize söz veriyoruz…

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi sonsuz şükran, minnet ve rahmetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz.

Şanınla, şerefinle, bayrağınla, toprağınla, şehit ve gazilerinle nice yüz yıllara, nice bin yıllara Türkiye’m.
Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.


Mehmet Ali Kumbuzoğlu
Aksaray Valisi

 


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.