VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ BASIN MESAJI

VALİMİZ SN.MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ BASIN MESAJI

HABER 9.11.2023 19:42:00
VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN  10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ BASIN MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının seneyi devriyesinde, rahmet, minnet ve özlemle yad ediyoruz.

Şüphesiz ki Atatürk, Şanlı Türk tarihinin en büyük askeri ve siyasi dehalarından biridir. Sadece onun yolundan giden bizler değil, aynı zamanda, taraflı tarafsız, hatta savaş meydanlarında yendiği yabancılar bile onun hakkını teslim etmişler, azami derece saygı göstermişlerdir.

Saygı zaruri olsa da sevgi ihtiyaridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, devlet adamlığı, bilgisi, görgüsü, tevazusu ile yediden yetmişe herkesin gönlüne de girebilmiştir. Onun içindir ki bugün, bizimle birlikte, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün mazlumlar bu hüznü yüreklerinin derinliğinde yaşıyor.

Elbette her canlının ömrü sınırlıdır. Ancak, büyük liderler, fikirleri ve eserleriyle yaşamaya devam ederler. Daha on gün önce, 29 Ekim’de, bize bıraktığı en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılını coşku ve gururla kutladık. Daha nice bin yıllar kutlanacak inşallah.

Bizler, Cumhuriyetin değerleri ile büyüdük. O değerlere sahip çıkmaya ve sonsuza kadar yaşatmaya da kararlıyız. Şunu unutmayalım ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasımlarda karamsarlığa kapılıp, ümitsizliğe düşmemizi istemezdi. Acımızı içimizde yaşamamızı, başı dik, gururlu Türk Gençleri olmamızı isterdi.

Cumhuriyetimizin ikinci asrının Türkiye Yüzyılı olması için onun ilke ve inkılapları ışığında azimle çalışmaya devam edeceğiz. Yurtta ve dünyada barışın tesisi için Atatürk’ün fikirlerine bugün daha çok ihtiyacımız var. “Vatanın en çok seven görevini en iyi yapandır” sözü hepimizin hayat felsefesi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 85’inci yılında, ebedi istirahatgahı Şanlı Türk Milletinin gönlü olan, Cumhuriyetimizin banisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Ay yıldızlı al bayrağın gölgesi onu şerefle dalgalandıranların üzerinde daim olsun.

Mehmet Ali Kumbuzoğlu
Aksaray Valisi

 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.