Vali Hamza Aydoğdu Eskil İlçesini Ziyaret Etti

HABER 28.07.2020 20:24:00
Vali Hamza Aydoğdu Eskil İlçesini Ziyaret Etti

Vali Hamza Aydoğdu incelemelerde bulunmak, sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak üzere Eskil İlçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk, İlçe Belediye Başkanı Necati Belgemen ve ilçe kamu kurum amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, STK temsilcileri tarafından karşılanan Vali Hamza Aydoğdu İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk’tan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. 

İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Aydoğdu, Belediye Başkanı Necati Belgemen’den yürütülen hizmetlerle ilgili bilgi alarak nüfusunun büyük bölümünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Eskil İlçesinin Aksaray tarımına; şekerpancarı, yağlık ayçiçeği, buğday, arpa, kaba yem bitkileri ile büyük katkı sunduğunu belirtti. 

İlçenin eğitim, sağlık ve diğer alanlarda ihtiyaç duyduğu yatırımlar konusunda hep beraber çalışacaklarını kaydeden Vali Aydoğdu el birliği ile Eskil ve diğer ilçeler ile Aksaray’ın sorunlarının çözüme kavuşturmak ve eksikliklerini gidermek için gayret göstereceklerini belirtti. 

Eskil İlçesinde Fen Lisesi açılması için talepte bulunulması üzerine için gerekli inceleme yapılması talimatı veren Vali Aydoğdu Meslek Lisesi için yeni bölüm açılması ve liseye laboratuvar kurulması içinde gerekli çalışmaların hemen başlatılacağını söyledi. 

Eskil İlçe Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan hayvan Pazar yerinde incelemelerde bulunan Vali Hamza Aydoğdu denetimi Eskil Belediyesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacak hayvan Pazar yerinin ruhsatını imzalayarak hayırlı olması dileğiyle İlçe Belediye Başkanı Belgemen’e takdim etti. 

-Hayırsever İşadamından Eğitime Anlamlı Destek

Hayırsever İşadamı Hasan Hüseyin Tüzün Eskil İlçe merkezinde 8 derslikli ilkokul yaptıracak. Vali Hamza Aydoğdu Eskil İlçe Belediye Başkanlığı ziyaretinde tamamını hayırseverin yaptıracağı okulun protokolünü imzaladı. 

Hayırsever işadamı Hasan Hüseyin Tüzün, İlçe Kaymakamı Erkut Pamuk, İlçe Belediye Başkanı Necati Belgemen ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın hazır bulunduğu protokol imza töreninde açıklamada bulunan Vali Hamza Aydoğdu; Eskil ilçesinde yaşayan hayırsever işadamı Hasan Hüseyin Tüzün’ün çok anlamlı ve değerli bir hayır işinin gerçekleştirileceğini belirterek Tüzün’e teşekkür etti. İnsanların kalbine giren, vatan millet için çocukların geleceği için iyi şeyler yapan kişilerin hiçbir zaman unutulmadığını kaydeden Vali Aydoğdu; “Ne yaparsanız yapan hatırlanmanın başka yolu yok. Her şekilde unutuluyorsunuz. Sizi hatırlatan tek şey bıraktığınız eserledir. Çocuklarımız bu okullarda vatanına milletine değerlerine bağlı evlatlar olarak yetişecek. Hayırseverimizden Allah razı olsun.”dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan hayırsever işadamı Hasan Hüseyin Tüzün’ün babası ‘Hacı Battal Tüzün’ adı verilecek 8 derslikli ilkokulun protokolü imzalandı.

-Vali Hamza Aydoğdu Hayvan Pazarında Denetim ve İncelemelerde Bulundu 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ile birlikte 28 Temmuz tarihi itibariyle açılan, Kurban Bayramının 1 günü 31 Temmuz Cuma gününe kadar açık kalacak canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde açılan canlı hayvan pazarını gezerek esnaflarla görüşen Vali Aydoğdu vatandaşların kurban alışverişlerinde satıcılarla pazarlık yaptı. Pandemi tedbirleri kapsamında vatandaşlardan maske ve mesafe konusunda gerekli duyarlılığı göstermelerini isteyen Vali Aydoğdu yaptığı açıklamasında; “Hayvan Pazarında Tarım ve Orman Müdürlüğümüz çok güzel tedbirleri almış durumda, kurbanlık için satışa sunulan hayvanların ultrason muayenesi, hastalık ve yaş muayenesi yapılıyor. İnsanlar kurbanlarını kesmek adına gayret gösteriyorlar. Kurban pazarlıklarına şahit oluyoruz. Alınan tedbirleri ve yerinde görmek, sosyal mesafe ve maske tedbirleri için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet etmek için Pazar yerinde incelemelerde bulunuyoruz” dedi. 

Tarım ve Orman Müdürlüğünün 48 veteriner 12 ekipler denetim yapacağını ifade eden Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise kurban bayramı için gerekli her türlü tedbiri aldıklarını belirtti. 

Vatandaşlarla satıcıların kurban pazarlıklarına şahitlik eden Vali Aydoğdu vatandaşlara kesecekleri kurbanların hayırlı olması dileğinde bulundu. 


Anahtar Kelimeler: Hamza Aydoğdu Eskil İlçesini Ziyaret

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.