ÜNİVERSİTELERİN ORTAK İŞ ÜRETİMİ TOPLUMSAL AÇIDAN ÇOK DEĞERLİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin

HABER 23.02.2021 17:40:00
ÜNİVERSİTELERİN ORTAK İŞ ÜRETİMİ TOPLUMSAL AÇIDAN ÇOK DEĞERLİ

n, üniversitelerin hem kendi şehirleri hem de -bölge başta olmak üzere- diğer üniversitelerle ilişkisinin ve paylaşımının giderek genişlediğini, bunun, isabetli çalışmalar üretme noktasında son derece değerli olduğunu söyledi.

 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı” başladı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve etkinliğin paydaşı 15 Üniversite Rektörünün katıldığı çevrimiçi çalıştayın açılış töreninde konuşan ASÜ Rektörü Şahin, bilgi, tecrübe ve imkân paylaşımının önemine dikkat çekti. Üniversitelerin hem kendi şehirlerindeki kurum ve kuruluşlarla hem de -bölge başta olmak üzere- diğer üniversitelerle ilişkisinin gelişmesinin akademik çalışmalara ve dolayısıyla topluma önemli hizmetler kazandırdığını kaydeden Prof. Şahin, çalıştayın bu açıdan da çok değerli bir noktada durduğuna işaret etti. Programda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve katılımcı üniversite Rektörleri de yaptıkları konuşmalarda araştırma ve inovasyon bağlamında yapılacak ortak işbirliği çalışmalarının önemine dikkat çektiler. Açılış töreninin ardından “Bilgi İletişim ve Haberleşme Teknolojileri,” “Enerji Araştırmaları,” “Makine, İmalat ve Malzeme Teknolojileri,” “Sağlık ve Yaşam Bilimleri,” “Sosyal ve Beşeri Bilimler” ile “Tarım, Gıda ve Hayvancılık Araştırmaları” konularındaki sunumlara geçildi.

 

25 Şubat 2021 günü sona erecek olan çalıştayda ASÜ’den beş Öğretim Üyesi, farklı konulara dair sunumlar yapacak.


AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

  • BIST 100

    9466,97%-0,60
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.