ULU CAMİ GİRİŞİNE TAŞPINAR HALISI ASILDI

ULU CAMİ GİRİŞİNE TAŞPINAR HALISI ASILDI

HABER 7.10.2021 12:53:00
ULU CAMİ GİRİŞİNE TAŞPINAR HALISI ASILDI

BAŞKAN DİNÇER: "ECDAD YADİGARI ESERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan Aksaray’ımızın önde gelen sembollerinden olan Ulu Camii Aksaray Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla daha da güzelleşiyor. Geçtiğimiz aylarda aydınlatması yenilenen Ulu Cami’de şimdi de giriş kapısında bulunan deforme olmuş halısı Tarihi dokuya uygun el emeği göz nuru yine Aksaray’ımızın sembol figürlerinden olan Taşpınar halısıyla değiştirildi.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Şunları söyledi. “Şehrimizin merkezinde bulunan ve yılda binlerce insanın ziyaret ettiği Tarihi Ulu camimizin ihtişamına yakışır dokunuşlarla güzelleştirmeye devam ediyoruz Aksaray’ımızın önemli kültür miraslarından olan Ulu camimizde Camiler ve Din görevlileri haftasında cami girizgahında bulunan deforme olan halıyı Aksaray’ımızla özdeşleşmiş Taşpınar halımızla değiştirdik. Yenileme işleminin yanı sıra şehrimizin önemli figürlerinden olan Taşpınar halısını tercih ederek kültürümüzün nadide örneklerinden olan Taşpınar halısının sergilenmesini de sağlamış olduk” Dedi.
Tarihi Ulu caminin girişine asılan Taşpınar halısı Aksaraylılardan da Tam not aldı. Görüşlerini belirten vatandaşlar ecdadın bizlere miras bıraktığı ve günümüze kadar ulaşan tarihi simgenin yine Aksaray’a özgü bir başka değerle süslenmesinin değerlerimize sahip çıkmak açısından önemli olduğuna vurgu yaptılar. 


Anahtar Kelimeler: GİRİŞİNE TAŞPINAR HALISI ASILDI

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9713,83%-0,08
  • DOLAR

    32,50% -0,09
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2431,39% 0,35
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.