ULAKBİM PERFORMANS GÖSTERGELERİNİ AÇIKLADI

ULAKBİM PERFORMANS GÖSTERGELERİNİ AÇIKLADI

HABER 15.09.2020 20:15:00
ULAKBİM PERFORMANS GÖSTERGELERİNİ AÇIKLADI

Yükseköğretimde farklı kriterlere göre yapılan çeşitli değerlendirmelerde genç yaşına rağmen önemli bir büyüme ve ilerleyiş gösteren Aksaray Üniversitesi (ASÜ), TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısı sıralamasında, 217 üniversite arasında 46’ncı basamakta yer aldı.

 

Fiziki bakımdan eksiklerini büyük oranda tamamlayan ASÜ’de yeni dönem, akademik, kültürel, sanatsal derinleşme yönünde ilerliyor. ASÜ, çeşitli derecelendirme ve değerlendirme kurumlarının farklı kriterlere göre yaptığı analizlerde üst basamaklarda yer alıyor. Bu başarılar, derinleşme çalışmalarının doğru bir ilerleyiş içerisinde olduğunu göstermesi bakımından da önem arz ediyor. Bilişim alt yapılarını ve bilgi teknolojilerini kullanarak araştırmalara temel olacak bilgi kaynaklarını oluşturan TUBİTAK ULAKBİM, farklı kategorilere göre üniversitelere ait verileri derledi ve üniversitelerin performans göstergelerini açıkladı. Türkiye’den 217 üniversitenin yer aldığı bibliyometrik analizde ASÜ, akademik bağlamda önemli başarılara imza attı. Uluslararası Web Of Science (WOS) atıf sayısı verilerine göre 77’inci basamakta yer alan ASÜ, 2018-2019 dönemine ait 389 Uluslararası WOS Yayın Sayısına göre ise 82’nci sırada. Tüm yıllarda yayımladığı Türkiye Dergileri Atıf Dizinindeki (TR Dizin) 971 yayın ile 65’inci sırada olan ASÜ, bu dergilerdeki atıf sayılarına göre 53’üncü, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısı sıralamasında ise 46’ncı basamakta yer alıyor. Öte yandan 2018-2019 döneminde ASÜ’nün DergiPark’ta yer alan yayın sayısı 472, editörlük yapan araştırmacı sayısı 21, hakemlik yapan araştırmacı sayısı ise 172 olarak açıklandı. Aynı dönemde ASÜ’den 150 akademisyen Uluslararası Bilimsel Yayınlar Teşviki aldı.

 

ULAKBİM, üniversitelerdeki araştırmacıların ulusal ve uluslararası dergilerdeki yayın ve atıf sayıları, TÜBİTAK destekli proje sayıları, DergiPark’ta editörlük ve hakemlik yapan araştırmacı sayıları gibi birçok veriyle, üniversitelerin yayın güçlerine ilişkin bilgileri kamuoyuna aktarıyor.


AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.