Ücretsiz gaz tüketimine ilişin EPDK kararı 'Resmi'leşti

Ücretsiz gaz tüketimine ilişin EPDK kararı 'Resmi'leşti

GÜNDEM 5.05.2023 09:53:39
Ücretsiz gaz tüketimine ilişin EPDK kararı

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin EPDK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile abonelerden tahsil edilen doğal gaz faturası iptal edilerek 3 gün içinde para iadesi yapılacak.

ANKARA (İGFA) - 24 Nisan ve 31 Mayıs dönemini kapsayan tarihlerde doğal gaz bedeli alınmayacak. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha önce yayımlanmıştı.

Ücretsiz doğal gaz kullanımının esaslarını belirleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı da bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TAHSİL EDİLEN FATURALAR İÇİN PARA İADESİ

Karar ile abonelerden tahsil edilen doğal gaz faturası iptal edilerek 3 gün içinde para iadesi yapılacak.

Ayrıca iade yükümlülüğü mekanik sayaç kullanan aboneler için ilk faturada mahsuplaşma, ön ödemeli sayaç kullanan aboneler için ise hesaba kredi yükleme suretiyle yerine getirilebilecek.

Öte yandan bugünkü bugünkü Resmi Gazete’de bir OHAL ilan edilen şehirlere yönelik bir başka EPDK kararı daha yayımlandı.

Buna göre, OHAL ilan edilen şehirlerde 8 Mayıs 2023 tarihinden itibaren 30 Haziran 2023 tarihine kadar, elektrik üretim tesisi bulunan üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile şirket merkezi bu şehirlerde bulunan üretim lisansı sahibi, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ve OSB’lerin doğrudan veya dolayı ortağı olduğu tedarik şirketlerinin ödemekle yükümlü oldukları Avans Ödeme Bildirimlerinde yer alan bedellerin, ilgili fatura dönemine ilişkin faturalarının son ödeme tarihine kadar ertelenmesine, avans ödemelerinin ertelendiği süre boyunca piyasa işletmecisi ve piyasa katılımcısına temerrüt faizinin uygulanmamasına karar verildi.


Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.