Türkiye'den saygısızlığa tepki!

Türkiye'den saygısızlığa tepki!

GÜNDEM 27.01.2023 18:46:09
Türkiye

Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Hollanda'dan sonra Danimarka'da da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara yönelik, bu eyleme izin verilmesini kınayan yazılı açıklama yaptı.

ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilerek, saygısızlığa tepki gösterildi.

İsveç ve Hollanda’dan sonra bu defa Danimarka’da gerçekleştirilen bu alçak eylemin tüm uyarılarımıza rağmen engellenmemesi Avrupa’da dini hoşgörüsüzlük ve nefretin sözde özgürlük ortamını suistimal ederek eriştiği tehlikeli boyutları ortaya koyması bakımından endişe vericidir.

Avrupa’da milyonlarca insanın hassasiyetlerini rencide eden bu tür iğrenç eylemlere müsamaha gösterilmesi barış içinde birarada yaşama pratiğini tehdit etmekte ve her gün Avrupa’nın bir yerinde meydana gelen ırkçı, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı saldırıları kışkırtmaktadır.

Avrupa toplumunun ayrılmaz parçası olan Müslümanları ötekileştiren bu eylemler karşısında tepkisiz kalan yönetimlere sorumluluklarını hatırlatıyor, savunduklarını iddia ettikleri evrensel değerlerin ayaklar altına alınmasına seyirci kalmamaya davet ediyoruz."

Anahtar Kelimeler: türkiye'den saygısızlığa tepki!

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

Rektör Arıbaş: Bizlere düşen görev 19 Mayıs ruhunu yaşatmaktır

BAŞKAN AKTÜRK AKSARAY’A SAĞLIKTA TARİHİ YATIRIMI DUYURDU

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNDEN BAŞKAN DİNÇER’E NEZAKET ZİYARETİ

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,84% -0,02
  • EURO

    43,65% 0,68
  • GRAM ALTIN

    4038,79% 0,95
  • Ç. ALTIN

    6601,79% 0,78

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.