Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Aksaray’da

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Aksaray’da

HABER 15.09.2021 15:16:00
Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Aksaray’da

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Aksaray’da
-2021-2027 döneminde proje ve hibe programlarına 28.4 milyar Euro kaynak sağlanacak
Aksaray Valiliği himayesinde AB Erasmus+ hibe programları ve projeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı’nın konuşmacı olarak katıldığı programda Ulusal Ajansın sunduğu hizmetler, Erasmus+ projeleri ve hibe programları için hazırlanacak proje alanları ile ilgili bilgiler verildi. 
Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı: “2021-2027 döneminde Türkiye’nin de yer aldığı AB Erasmus Programı içerisindeki 33 ülke için kullandırılacak toplam kaynağın 28.4 milyar Euro olduğunu söyledi. 
Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen, Vali Yardımcıları, Mehmet Tanışır, Yasin Ardıç, Mustafa Gündüz, Mustafa Duruk, birim amirleri, okul müdürleri ve AB Projeleri koordinatör öğretmenlerinin katıldığı toplantıda Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ile Hibe Programları hakkında bilgiler veren Ulusal Ajans Başkanı Astarcı, 2004 yılında kurulan Ulusal Ajansın AB Hibe programlarına çok ciddi kaynak sağladığını söyledi. 
Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı toplam 33 ülkenin hazırlanan projeler için hibe desteği aldığını kaydeden Astarcı Türkiye Ulusal Ajansın yıllık bütçesinin 1,5 milyar TL olduğunu belirtti. 
Türkiye olarak her yıl 12 bin eğitim, gençlik projeleri aldıklarını ifade eden Astarcı, yapılan değerlendirmelerin ardından 2.400 projenin hibe desteklerinden yararlandığını bu nedenle kaliteli projelerin hazırlanmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. 
Yeni dönem için müzakerelerin devam ettiğini ifade eden Astarcı; AB Komisyonunun yeni dönem için dijitalleşme, çevre ve kapsayıcı projeleri teşvik edeceğini belirtti. 
Kaynakların 81 ile adil şekilde dağıtılmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Astarcı, yeni dönemde akreditasyon uygulamasına geçildiğini 2027 yılına kadar hibe programlarından yararlanmalarını sağlamak üzere 81 il Milli Eğitim Müdürlüğünün akredite edildiğini söyledi. Proje yazımında her türlü eğitim desteği vermeye hazır olduklarını da ifade eden Ulusal Ajans Başkanı Astarcı; Türkiye’nin de dahil oluğu 33 ülkenin proje ve hibe programlarına maddi olarak önemli kaynak aktardığını bu kaynaklardan hazırlanacak projelerle en etkin şekilde yararlanmak istediklerini kaydetti. 
Toplantı katılımcılarının sorularını da cevaplayan Astarcı; sağlanan kaynakların büyüklüğüne dikkat çekerek; eğitim, gençlik alanlarında resmi kurum kuruluşların, özel sektörün, derneklerin proje sunabileceğini bu kaynaklardan kaliteli projel


TEKNE ORUCU HEDİYELERİ İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER ‘GÜNDEM ÖZEL’ PROGRAMINDA 41 PROJENİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

AKSARAY TASAVVUF MÜZESİ AKSARAY’IN MANEVİ İKLİMİNE KAZANDIRILACAK

SELÇUKLU KÜLLİYESİ’NDE SONA DOĞRU

ATATÜRK BULVARINA YAYA ÜST GEÇİDİ İÇİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER’İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ MESAJI

YENİ DÖNEMDE ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZ

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.