Türkiye-Japonya İş Konseyi 27. Ortak Toplantısı Tokyo'da Gerçekleşti

Türk ve Japon iş insanlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret ile yatırım alanlarındaki iş birliğinin artırılması konuları masaya yatırıldı.

HABER 17.10.2024 21:43:00
Türkiye-Japonya İş Konseyi 27. Ortak Toplantısı Tokyo

Tokyo'da düzenlenen Türkiye-Japonya İş Konseyi 27. Ortak Toplantısı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Keidanren organizasyonları iş birliği ile gerçekleştirildi. Toplantıya, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Tuzcu ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Kozuki Ryosuke katıldı.

Toplantının Önemli Detayları

Türk ve Japon iş insanlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret ile yatırım alanlarındaki iş birliğinin artırılması konuları masaya yatırıldı. Bakan Yardımcısı Tuzcu, Türkiye ile Japonya arasındaki güçlü ilişkilerin önemine vurgu yaptı ve bu ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımları dile getirdi.

İş Birliği ve Ortak Girişimler

Tuzcu, toplantıda Türkiye ile Japonya arasında kurulacak olan ortak girişimlerin üçüncü ülkelerde sunabileceği fırsatlara dikkat çekti. Bu iş birliklerinin, her iki ülkenin ekonomik potansiyelini artıracağı ve uluslararası pazarlarda daha etkin bir şekilde yer almasına katkı sağlayacağı ifade edildi. Türk ve Japon iş insanlarının bir araya gelmesi, iki ülkenin ticaret hacmini artırmak ve yatırım alanında yeni fırsatlar yaratmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


Türkiye-Japonya İş Konseyi 27. Ortak Toplantısı Tokyo'da Gerçekleşti

Okullarda Derslerin Başlama ve Bitiş Saatlerine İlişkin Genelge Gönderildi

Aksaray Belediyesi ve TOKİ İş Birliğinde Yapılan Sosyal Konutlar İçin Kura Tarihi Açıklandı

AK PARTİDE KONGRELER ŞÖLEN HAVASINDA YAPILDI

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'ndan Kaçakçılıkla Mücadelede Başarılı Operasyon

Aksaray’da Yasa Dışı Kenevir Ekimi Yapan Şahıs Gözaltına Alındı

Aksaray Ortaköy Jandarma Otoyol Komutanlığı Hizmete Başladı Otoyol Denetimleri Artık Jandarmada

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,18% 0,24
  • EURO

    36,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2960,38% 0,22
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.