Türkiye-Japonya İş Konseyi 27. Ortak Toplantısı Tokyo'da Gerçekleşti

Türk ve Japon iş insanlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret ile yatırım alanlarındaki iş birliğinin artırılması konuları masaya yatırıldı.

HABER 17.10.2024 21:43:00
Türkiye-Japonya İş Konseyi 27. Ortak Toplantısı Tokyo

Tokyo'da düzenlenen Türkiye-Japonya İş Konseyi 27. Ortak Toplantısı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Keidanren organizasyonları iş birliği ile gerçekleştirildi. Toplantıya, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Tuzcu ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Kozuki Ryosuke katıldı.

Toplantının Önemli Detayları

Türk ve Japon iş insanlarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret ile yatırım alanlarındaki iş birliğinin artırılması konuları masaya yatırıldı. Bakan Yardımcısı Tuzcu, Türkiye ile Japonya arasındaki güçlü ilişkilerin önemine vurgu yaptı ve bu ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için atılabilecek adımları dile getirdi.

İş Birliği ve Ortak Girişimler

Tuzcu, toplantıda Türkiye ile Japonya arasında kurulacak olan ortak girişimlerin üçüncü ülkelerde sunabileceği fırsatlara dikkat çekti. Bu iş birliklerinin, her iki ülkenin ekonomik potansiyelini artıracağı ve uluslararası pazarlarda daha etkin bir şekilde yer almasına katkı sağlayacağı ifade edildi. Türk ve Japon iş insanlarının bir araya gelmesi, iki ülkenin ticaret hacmini artırmak ve yatırım alanında yeni fırsatlar yaratmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Aksaray’da Gurbetçi Ailenin Otomobili Takla Attı: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Aksaray’da Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Aksaray’da Kamyonet ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

Okul Bahçeleri Spor Alanı Oldu: Sertifika Töreniyle Proje Başarıyla Tamamlandı

ASÜ’den kalite açılımı: Süreçler yenileniyor, hedefler büyüyor

Aksaray Ekecik Bulvarı’nda Zincirleme Kaza: Sürücü Olay Yerinden Kaçtı

  • BIST 100

    10895,16%0,23
  • DOLAR

    40,89% 0,06
  • EURO

    47,87% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4408,70% 0,59
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.