Türk Konseyi Genel Sekreteri'nin Hz. Muhammed'e (SAV) yönelik saldırılara ilişkin açıklaması

Türk Konseyi Genel Sekreteri'nin Hz. Muhammed'e (SAV) yönelik saldırılara ilişkin açıklaması

HABER 27.10.2020 17:45:00
Türk Konseyi Genel Sekreteri

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Fransa'da devlet binalarında hakaret içeren karikatürlerinin sergilenmesi yoluyla Hz. Muhammed'e (SAV) yönelik tahkir edici yaklaşımın devamından derin endişe duymaktadır. Genel Sekreter, sözkonusu eylem ve bazı Fransız siyasetçilerin ifade özgürlüğü kisvesi altında verdikleri beyanatların, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanları en kutsal değerleri olan peygamberlerine hakaret ederek yaraladığını ve Müslüman alemi ile Fransa arasında aşılmaz uçurumlar oluşturduğunu düşünmektedir. 

Genel Sekreter, İslam ile terörizm arasında paralellikler kuran bu talihsiz zihniyeti, kendisini daha rasyonel ve makul bir zemine oturtmaya ve Fransa'da birlikte yaşama kültürünün neşet etmesi için bu tür kışkırtıcı davranışları sonlandırmaya çağırmaktadır.

Genel Sekreter bu vesileyle, Türk Devletlerinin tarih boyunca farklı din ve etnik grupların sosyal hayatın her kesiminde birlikte barış ve huzur içinde aktif olarak var oldukları çok kültürlü, güvenli bir yaşama alanına ev sahipliği yaptığını hatırlatmaktadır.

BAŞKAN AĞIR’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Aksaray’da “Benim Çöpüm Değil Ama Benim Dünyam” Temalı Çevre Etkinliği Düzenlendi

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Belgemen’den Bayram Mesajı: Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Vurgusu

BAYRAM ÖNCESİ SOMUNCU BABA VE KABRİSTANLIKLARA ZİYARETÇİ AKINI

Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı

BAYRAM ARİFESİNDE CADDE VE SOKAKLAR GÜL GİBİ KOKTU

AKSARAY VALİSİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NDAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.