Türk-İslam düşüncesinin 'kurucu aklı' Konya’da anılacak

Türk-İslam düşüncesinin 'kurucu aklı' Konya’da anılacak

GÜNDEM 18.10.2023 17:48:05
Türk-İslam düşüncesinin

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın himayelerinde, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen “Türk-İslam Medeniyetinin Kurucu Aklı: Siraceddin Urmevi” projesi kapsamında, 20-21 Ekim 2023 tarihlerinde Konya’da sempozyum düzenlenecek.

KONYA (İGFA) -Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Taner Taşkıran, “20-21 Ekim 2023 tarihlerinde Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “13. Yüzyıl Türk-İslam Düşüncesinin Kurucu Aklı: Siraceddin Urmevi” adlı sempozyumda uzman akademisyenlerin katılımlarıyla dönemin siyasi ve sosyal yapısı yanında Siraceddin Urmevî’nin mantık, felsefe, kelam ve hukuk anlayışını ve düşünce dünyamıza katkıları incelenecektir” dedi.

Sempozyumun Siraceddin Urmevi’ye ve onun düşünce dünyasına hasredilmiş ilk sempozyum olma özelliğini taşıdığını dile getiren Taşkıran, Siraceddin Urmevi’nin türbesinde anma programı düzenleneceğini kaydetti.

Aksaray’da meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı

Aksaray’da İntihar Girişimi: Polis ve Arkadaşı İkna Etti

GAZZELİ ŞEHİTLER YAYA ÜST GEÇİDİ’NDE TEST AŞAMASI BAŞLADI

Babam Hakim’, ‘Valiyi Arayacağım’ Deyip Polisi Tehdit Ettiler: 2 Kişi Tutuklandı

Erenler OSB Kavşağında Kamyonet ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

Kavşakta Trafik Kazası: Sürücü Alkollü Çıktı

Aksaray’da Genç bunalıma girerek Kollarını Kesti

  • BIST 100

    10720,36%-0,06
  • DOLAR

    41,81% 0,21
  • EURO

    48,58% 0,39
  • GRAM ALTIN

    5396,00% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8923,84% -1,56

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.