Türk astronot Gezeravcı'nın da olduğu Axiom-3 ekibi istasyonda

Türk astronot Gezeravcı'nın da olduğu Axiom-3 ekibi istasyonda

GÜNDEM 20.01.2024 15:28:53
Türk astronot Gezeravcı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yer aldığı uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kenetlenmesinden sonraki tüm işlemlerin tamamlanmasıyla Axiom-3 (Ax-3) ekibi istasyona girdi.

ANKARA (İGFA) -  Yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından Ax-3 mürettebatını taşıyan Dragon kapsulü Türkiye saati ile saat 13.42'de Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti.

Ax-3 ekibinin operasyonu başarıyla sonuçlandı.

İstasyonda bulunan, misyonları 27 Eylül 2023'te başlayan Expedition 70 astronot ve kozmonotları , Ax-3 ekibini istasyonda karşıladı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülünden istasyona giriş yapan ekip, ilk mesajlarını birazdan vermesi bekleniyor.

Aksaray Üniversitesi ve TİKA’dan Moldova’da Eğitim Atağı

DAĞILGAN’DA ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Aksaray'da Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe: 15 Gözaltı, 4 Tutuklama

BAŞKAN DİNÇER’İN SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR

AKSARAY’DA GENÇLİK PARKI İLE KÜLTÜRPARK’I BİRLEŞTİREN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aksaray'da Narkotik Operasyonları: 25 Gözaltı, 4 Tutuklama

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    38,04% 0,36
  • EURO

    43,27% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4078,02% 0,40
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.