TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

25.04.2024 19:23:00
TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı


Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesi Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim projeleri kapsamında bilim sergisi düzenledi. 
Hazım Kulak Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen serginin açılışına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoldaş, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
Serginin açılışında konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu; bilim ve bilimsel çalışmaların önemine dikkat çekerek bu konuda TÜBİTAK’ın önemli hizmetler verdiğini söyledi. 
Fen ve teknoloji, mühendislik, matematik, kültürel miras ve tematik alanlarında proje hazırlayan gençleri tebrik eden Vali Kumbuzoğlu konuşmasında; “Geleceğe yönelik proje insanı olmak, zamanı ve mekanı yönlendiren, yöneten muhteşem bir gençlik geliyor.  Ezberci değil; düşünen, araştıran, analiz yapan, sorgulayan, muhakeme yapan bir gençlik. Bakın lise çağlarında bu projeleri yapmanın altında şöyle önemli bir gerçek yatıyor. Hangi meslek olursa olsun ileride hukukçu olabilirsiniz, eğitimci olabilirsiniz, mühendis olabilirsiniz, hangi dalda olursa olsun hiç önemli değil ama bir şey öğreniyoruz burada; proje insanı olmak çok kıymetli. Hangi dalda olursak olalım proje insanı olmak gerekiyor. İdealleri olan, geleceğe yönelik farklı gerçekler peşinde koşan, sürekli düşünen, sorgulayan gençlerimiz. Bunun mutluğunu bu sergilerde yaşıyoruz.” dedi. 
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 68 öğrenci ve 17 danışman öğretmen tarafından hazırlanan; binalara nefes aldırma, ses frekanslarının bitkilerinin büyümesine etkisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ideal köy evleri ve projesinin günümüze uygulanabilirliği gibi birçok farklı alanda sunum yapılan sergiyi gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. 
Öğrencileri tebrik eden Vali Kumbuzoğlu’ Gençlerin sosyal hayat, teknoloji kullanımı, eğitim, sağlık ve geleceğe dair birbirinden kıymetli, muhteşem fikirleri var. Yarınların daha aydınlık olacağına dair ümidimiz katlandı. Hepsine çalışmalarında başarılar diliyorum’ dedi.


Anahtar Kelimeler: TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.