Trendyol'a Rekabet'ten ceza

Trendyol'a Rekabet'ten ceza

GÜNDEM 27.07.2023 12:07:10
Trendyol

Rekabet Kurulu, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’nin (TRENDYOL) çevrim içi pazaryeri pazarındaki uygulamalarıyla ilgili kanunun ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla kararıyla yürütülen soruşturmanın tamamlandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - TRENDYOL çevrim içi pazaryeri pazarındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla Rekabet Kurulunun 23.09.2021 tarih ve 21-44/650-M sayılı kararıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Rekabet Kurulu'nda dün görüşülen dosyanın müzakeresi sonucunda, TRENDYOL’un algoritmaya müdahale ederek ve pazaryerinde satış yapan üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanarak kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği değerlendirilerek adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi.

Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden takdiren DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ’ye 61 milyon 342 bin 847 lira 73 kuruş idari para cezası uygulanmasını kararlaştırıldı.

Kararda ayrıca şirketin 4. maddede belirtilen yükümlülükleri zamanında ve eksiksiz yerine getirmemesi durumunda, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 17. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca günlük idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kararın gerekçesi, Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere daha sonra tebliğ edilecek.

Söz konusu kararın detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: trendyol'a rekabet'ten ceza

YEMEK FABRİKASI PROJESİNİN TEMEL BETONU TAMAMLANDI

TUZ GÖLÜ'NDEN GELEN SON RESİMLER KURAKLIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

AK PARTİ AKSARAY’DA ÜYE REKORU KIRDI!

Aksaray Jandarmasından Kurban Bayramı Öncesi Uyarı

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

  • BIST 100

    9484,39%-0,31
  • DOLAR

    38,80% -0,09
  • EURO

    44,00% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4120,60% 0,34
  • Ç. ALTIN

    6670,45% 0,67

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.