Trafik polisleri Drone ile havadan özel denetim yaptı

Trafik kurallarına uymayan sürücülere kural ihlali cezaları yazıldı

ASAYİŞ 5.03.2021 15:47:00
Trafik polisleri Drone ile havadan özel denetim yaptı

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla; denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilerek, sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için ilimizde trafiğin yoğun olduğu güzergahlar ile kavşak konumunda olan kesimlerde Drone ile havadan özel denetim yapılmıştır.

Bu amaçla; Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kavşaklarda ve trafiğin yoğun olduğu güzergâhlarda Drone ile kırmızı ışık ihlali, cep telefonu ile görüşme, emniyet şeridi ihlali yapan sürücüler üzerine denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim kavşaklarda görevlendirilen drone görevlilerince yapılan ihlallerin çevirme ekibine bildirilmesi suretiyle gerçekleşmiş, vatandaşla yüz yüze temas sağlanmış, yapmış oldukları hatalar kendilerine aktarılmış, gerekli cezai işlem uygulandıktan sonra sürücüler uyarılarak yollarına devam etmeleri sağlanmıştır.

Denetimde; kusurlu görülen 17 araç ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddelerinden idari para cezası uygulanmıştır.

Yapılan bu işlemler sırasında hiçbir kurum, kişi ayırt edilmeksizin kusurlu görülen araçlara gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.