TOPLUMSAL EĞİTİMLERE YÖNELİK STRATEJİLER DEĞERLENDİRİLDİ

Üniversite-Sanayi işbirliği ve toplumsal gelişime yönelik stratejilerin değerlendirildiği dönüşüm toplantısı tamamlandı.

HABER 24.08.2023 13:23:00
TOPLUMSAL EĞİTİMLERE YÖNELİK STRATEJİLER DEĞERLENDİRİLDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın liderliğinde başlayan toplantıya, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASÜSEM) Yöneticileri ile Eğitim ve Yönetim Danışmanı Özden Cengizoğlu katıldı. Toplantıda Rektör Alpay Arıbaş, ASÜSEM aracılığıyla yürütülen çalışmaların sanayi işbirliği ve toplum gelişimi için önemli olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesini ve istihdam odaklı politikaların oluşturulmasını amaçladıklarını belirtti. Bu noktada sektör temsilcileriyle sürekli temas halinde olduklarını da ileten Arıbaş, öğrenci başarısını önceleyen bir yaklaşımla, sektörlerin geleceğine katkı sunacak önemli iş birlikleri gerçekleştirmek için yol haritaları hazırladıklarını kaydetti. Toplantıda şu başlıklar gözden geçirildi: Üniversitenin bilgi ve teknolojik olanaklarının harekete geçirilmesi, meslek edindirme ve kurumsal danışmanlık merkezinin tasarlanması, yenilikçi ve ticarileşebilecek ürün ve süreç geliştirilmesi, fikrî mülkiyet haklarının ticarileştirilmesi, girişimcilik ve yenilikçilik endeksinin yükseltilmesi, bilgi birikiminin somutlaştırılması ve uygulamalı araştırma olanağı ile üretici firmalarla iş birliği sağlanması…

Toplantıda ayrıca Üniversite-Sanayi İş Birliği (ÜSİ) Proje Ekibi ile Eğitim ve Dönüşüm Proje Ekibi kurulmasına karar verildi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ve Prof. Dr. Ömer Köse’nin de katıldığı toplantı, karşılıklı görüş ve öneriler ile tamamlandı.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.