TOBB Başkanı'ndan 'fuar' açıklaması

TOBB Başkanı'ndan 'fuar' açıklaması

EKONOMİ 8.06.2023 07:41:16
TOBB Başkanı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 7 Haziran Dünya Fuarcılık Günü’nü kutladı.

ANKARA (İGFA) - Ekonominin büyümesinde fuarcılığın hayati bir rol üstlendiğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Fuarlar, dünyanın en eski ekonomik etkileşim faaliyeti olarak, ticaretin kalbi olmayı sürdürmektedir.” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Global ticaretin kalbi, üretim ve ihracatın en önemli itici gücü olan fuarcılık sektörü esasında dünyanın en eski ekonomik ve sosyal etkileşim faaliyetidir. 2016 yılından bu yana her yıl Haziran ayının bir günü, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFİ) tarafından “Fuarcılık Günü” olarak kutlanmaktadır.

Uluslararası Fuarlar Birliği’nin 2023 yılı için yayınladığı, ‘fuarlar, herkes için bir buluşma noktası ve pazaryeri görevi üstlenmektedir’ mesajına ben de katılıyorum. Ülkemiz fuarcılık sektörü de yılda 400’ü aşkın fuar, 30 milyona yakın ziyaretçi sayısı ve yıllık 60 binden fazla katılımcı ile sektörlerin ve ekonominin buluşma noktasıdır. Fuarcılık sektörü sanayi ve ticaret hacminin büyümesi noktasında hayati bir rol üstlenmektedir.

Bu düşüncelerle, Türkiye’de fuarcılık endüstrisinin gelişmesi için çalışan fuar düzenleyicilerimizin, fuar merkezi işletmecilerimizin, fuar tedarikçilerimizin ve bu ekosistemde yer alan tüm paydaşlarımızın Dünya Fuarcılık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

ŞEHİTLER MÜZESİ RAMAZAN BAYRAMI’NDA ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

BAŞKAN AKTÜRK’TEN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

AKSARAY BAROSU BASIN AÇIKLAMASI 5 Nisan Avukatlar Günü

Rektör Arıbaş: Anadolu Ajansı 105 Yıldır Hakikatin Sesi

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK ADIM

MEDAŞ BİNASININ YIKIMI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

MHP AKSARAY KAÇEP 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    9203,62%-1,88
  • DOLAR

    38,01% 0,09
  • EURO

    41,64% -0,07
  • GRAM ALTIN

    3696,97% -0,36
  • Ç. ALTIN

    6054,59% -1,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.