Tarih: 20.05.2020 20:11

TKDK'dan 1,2 milyar liralık hibe desteği

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aksaray İl Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, IPARD II Programı kapsamında 158 milyon avro bütçeli 9. Başvuru Çağrı İlanına çıkıldı.

 Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlığına Yönelik Yatırımlar olan süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere sağlanacak toplam destek bütçesi 104 milyon avro olup, yatırım tutarı 5.000 ile 500.000 Avro arasındaki projelere %50-70 oranında hibe desteği sağlanacak.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme başlığında ise bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyonel faaliyetler, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji tesislerine sağlanacak toplam destek bütçesi 54 Milyon Avro olup, yatırım tutarı 5.000 ila 500.000 Avro arasındaki projelere % 55-65 oranında hibe desteği sağlanacak.

 Toplamda 1.2 Milyar TL hibe desteği bütçesi ayrılan IPARD-II 9. Başvuru Çağrı İlanına başvurular 1 Haziran’da başlayacak olup ayrıntılı bilgiye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun internet sitesinden de ulaşabilirsiniz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —