Tıp Fakültesi’nin kurulmasının ve aktif şekilde hizmet üretmeye başlamasının ardından, Aksaray’da sağlık faaliyetlerinin niteliği de gün geçtikçe gelişiyor. Son 10 ayda gerçekleştirilen farklı grup ameliyatların önemli bir bölümü, Tıp Fakültesi akademis
Tıp Fakültesi’nin kurulmasının ve aktif şekilde hizmet üretmeye başlamasının ardından, Aksaray’da sağlık faaliyetlerinin niteliği de gün geçtikçe gelişiyor. Son 10 ayda gerçekleştirilen farklı grup ameliyatların önemli bir bölümü, Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından yapıldı.
- Tedavi İçin Şehir Dışına Çıkma İhtiyacı Azalıyor -
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı. Fakültenin her geçen gün geliştiğini, akademisyen sayısının arttığını ve sağlık hizmetlerine sunulan katkının da daha belirgin bir hale gelmeye başladığını kaydeden Şahin, “Aksaray için Tıp Fakültesi, sadece bir Tıp Fakültesi değil. Bu, Aksaray’ın uzun yıllardır beklediği bir hizmetti. Aksaray’da çok sayıda insan farklı tedaviler için şehir dışına çıkmak zorunda kalıyor ve bunun kendi içinde pek çok farklı zorlukları var; ulaşım, barınma, ekonomi… Bunlar kişilere hem psikolojik, hem de ekonomik bir maliyet getiriyor. Tıp Fakültesi’nin kurulması ve aktif şekilde hizmet üretmesiyle birlikte, tedavi için şehir dışına çıkışlar azalmaya başladı. Bu durum, insanları yoran süreçleri büyük oranda ortadan kaldırdı, işlerin daha kolay şekilde çözülmesini sağladı. O insanlar bugün, hizmetlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunan herkese dua ediyor. Sadece dua almak bile hepimiz için çok önemli ve çok değerli” dedi. Tıp Fakültesinin daha da gelişmesi adına ellerinden geleni yapmayı sürdürdüklerini belirten Rektör Şahin, şöyle devam etti: “Elbette bazı işler bir anda olmuyor ama imkânlarımızı en verimli şekilde kullanmak adına çalışmalar yapıyor ve bu işi önemsiyoruz. Biz bir aileyiz ve aynı gemideyiz. Öğrencilerimizin şehrimize gelebilmesi ve eğitim-öğretimlerine burada devam edebilmeleri adına üzerimize düşen ödevlerimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Başladığımız noktaya göre bugün daha iyi bir noktadayız. Yarın çok daha iyi bir noktada olacağız.”
- Akademisyen Sayısı ve Ameliyat Çeşitliliği Artıyor -
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan ise son durum hakkında bilgiler aktardı. ASÜ Tıp’a 2017-2018 döneminde 30, 2018-2019 döneminde 30, 2019-2020 döneminde ise 41 öğrencinin katıldığını ve eğitim-öğretime bu öğrencilerle devam ettiklerini belirten Özkan, 470-480 puan aralığında öğrenci aldıklarını vurguladı. Fakültede sekiz Profesör, yedi Doçent ve 33 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere, 48 akademisyenin olduğunu belirten Dekan Özkan, yeni ilan süreçleriyle birlikte bu sayının 50’nin üzerine çıkacağını kaydetti. Tıp Fakültesi’yle birlikte Aksaray’da sağlık hizmetlerinin ciddi anlamda değiştiğini; hastanenin “B” grubu bir hastane olmaktan çıkıp “A” grubu bir hastaneye dönüştüğünü anımsatan Prof. Özkan, “Daha önce şehirde yapılamayan pek çok ameliyat artık yapılabiliyor ve ameliyat çeşitliliği giderek artıyor. Son 10 aylık istatistiklere göre öğretim üyelerimiz, hastanede yapılan 235 ‘A Grubu’ operasyonun 190’ını, bin 400 ‘B Grubu’ operasyonun 800’ünü, 2 bin 150 ‘C Grubu’ operasyonun ise 750’sini gerçekleştirdi. Rakamlar, öğretim üyelerimizin katkılarını göstermek açısından önemli” dedi.
Toplantı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Rüstemoğlu’nun öğrencilerin Aksaray’a gelebilmesi adına yapılması gereken altyapı çalışmalarını anlatması ve soruların yanıtlamasının ardından tamamlandı.
9003,92%-0,03
34,25% -0,04
37,28% 0,15
3065,37% -0,17
5014,38% 0,00
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.