TIP FAKÜLTESİ MORFOLOJİ BİNASI İÇİN YER TESPİTİ YAPILDI

TIP FAKÜLTESİ MORFOLOJİ BİNASI İÇİN YER TESPİTİ YAPILDI

HABER 19.10.2020 17:21:00
TIP FAKÜLTESİ MORFOLOJİ BİNASI İÇİN YER TESPİTİ YAPILDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için saha incelemelerinin başladığını, hedeflerinin 2021 yılında inşaat çalışmalarına başlamak olduğunu söyledi.

 

Bina için bir süredir yer tespit çalışmalarının sürdüğünü, Mühendislik Fakültesi ile Yeni Sosyal Tesis arasında kalan alanın uygun olarak değerlendirildiğini kaydeden Rektör Şahin, üst yönetimle birlikte belirlenen alanda incelemeler yaptı. Birinci ve dördüncü sınıf tıp öğrencilerinin bu yıl Aksaray’da eğitim-öğretime başladığını ve tıp öğrencilerinin sayısının peyderpey artacağını belirten Şahin, “Hali hazırda Merkezi Derslikler ve ASÜBTAM’ın bazı bölümleri Tıp Fakültesi için düzenlendi ve herhangi bir eksiklik söz konusu değil. Ancak Tıp Fakültesi’ndeki faaliyetlerin verimini arttırmak için morfoloji binası büyük önem teşkil ediyor. Biz, süreci en başından beri takip ediyor ve nitelikli bir bina yatırımı için üzerimize düşen ödevlerimizi yerine getiriyoruz. Gerekli görüşmelerin ardından çalışmalar anlamlı bir zemine oturdu. Bir süredir yer tespiti ile alakalı çalışmalar devam etmekteydi, o da tamamlandı. Hedefimiz 2021 yılında bina inşaatına başlamak. Süreç bundan sonra çok daha hızlı şekilde ilerleyecektir” dedi. Derslikler, amfiler, laboratuvarlar, toplantı ve konferans salonları, personel ve uygulama odalarının yer alacağı bina, tıp eğitimi için gerekli tüm donanımlara sahip olacak.

 

Rektör Şahin’le birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz, Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ve Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş, bina yapımı için planlanan alanı inceledi ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Serpil Doğuş Gümüşsoy’dan bilgiler aldı. 


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.