TİP, Can Atalay için 36 ilde sokağa çıkıyor

TİP, Can Atalay için 36 ilde sokağa çıkıyor

SİYASET 6.06.2023 13:49:45
TİP, Can Atalay için 36 ilde sokağa çıkıyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay’dan milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay için bugün 36 il ve 85 noktada sokağa çıkarak, basın açıklaması yapacak.

ANKARA (İGFA)-  Seçimlerin ardından TBMM'nin 28. döneminde görev alacak vekiller Genel Kurul’da yemin ederek görevine başlarken, Can Atalay cezaevinden tahliye edilmediği için görevine başlayamayan tek milletvekili oldu.

Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde bulunan Atalay’ın mazbatası 25 Mayıs tarihinde alındı ve hemen ardından tahliyesi için Yargıtay’a başvuruda bulunuldu.

Yapılan başvuruya rağmen Atalay’ın tahliye edilmemesine muhalefet partisi temsilcileri, barolar ve demokratik kitle örgütleri tepki gösterdi.

TİP Genel Merkez'den yapılan paylaşımda,  "Halkın vekili #CanAtalayaÖzgürlük için 36 ilde, 85 ayrı noktada buluşuyoruz!" denilerek buluşma saatleri duyuruldu.

https://twitter.com/tipgenelmerkez/status/1666012158704877573

Anahtar Kelimeler: tip can atalay için 36 ilde sokağa çıkıyor

Hasandağı’nda Yamaç Paraşütü Faciası: 1 Pilot Hayatını Kaybetti

BAŞKAN DİNÇER, BÜYÜK BÖLCEK CADDESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINI GECE VARDİYASINDA İNCELEDİ

Aksaray’da Gurbetçi Ailenin Otomobili Takla Attı: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Aksaray’da Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Aksaray’da Kamyonet ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

Okul Bahçeleri Spor Alanı Oldu: Sertifika Töreniyle Proje Başarıyla Tamamlandı

  • BIST 100

    10929,77%0,54
  • DOLAR

    40,88% 0,04
  • EURO

    47,70% -0,31
  • GRAM ALTIN

    4381,07% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7051,98% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.