THF'den Toplumsal Cinsiyet İzlence Raporu

THF'den Toplumsal Cinsiyet İzlence Raporu

GÜNDEM 9.01.2024 14:21:38
THF

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadın Kurulu tarafından düzenli olarak hazırlanan "Toplumsal Cinsiyet İzlence Raporu"nun ilki yayınlandı.

ANKARA (İGFA) -  THF Kadın Kurulu Başkanı Güneş Viter, raporla ilgili; "Hentbol Kadın Kurulu olarak, Türkiye Hentbol Federasyonu'nda sporda toplumsal cinsiyet eşitliğinin hangi stratejik alanlarında öncelikli çalışmalar yürütülmesi gerekliliğini takip etmek amacıyla toplumsal cinsiyet eşitliği verilerinin, her yıl düzenli olarak izleme ve değerlendirmesinin yapılmasının planlandığını kaydetti.

Bu bağlamda ilki yayınlanan raporun içeriğinin bir önceki federasyon dönemi verileri ile şimdiki federasyon dönemi verilerinin karşılaştırması üzerinden yapıldığını belirten Viter, "Elde edilen veriler, spor kurumlarının karar alma mekanizmalarında kadınların temsilinin halen yetersiz olduğunu fakat, izlenen eşitlikçi politika ve eylem planlarının sonuçları, kadın temsilleri konusunda önümüzdeki dönemler için umut vaad ettiğini göstermektedir. THF, Toplumsal Cinsiyet İzlence Raporu yolu ile; eşitlik uygulamaları için yol haritası oluşturmak ve güvenilir ve doğru verilerin toplanarak toplumsal cinsiyet eşitliğinde ilerlemeyi takip edebilmek açısından yol gösterici olacaktır." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: thf'den toplumsal cinsiyet izlence raporu

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.