TESLİMİYET, PAYLAŞMA, DAYANIŞMA… KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN

HABER 29.07.2020 14:12:00
TESLİMİYET, PAYLAŞMA, DAYANIŞMA… KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dayanışma, teslimiyet, tevazu ve paylaşma gibi insani ve imani değerlerin zirveye çıktığı bir zaman dilimi olan Kurban Bayramının, hem bireysel hem de toplumsal bakımdan müstesna bir dönem olduğunu söyledi.

 

Rektör Şahin, yazılı bir basın açıklamasıyla Kurban Bayramını kutladı. Kurbanın Allah’a yaklaşma ve sadakat gibi manevi dünya ile doğrudan ilgili anlamlarının ötesinde, toplumsal ve sosyal bağlamda da son derece derin bir muhteva içerdiğini söyleyen ASÜ Rektörü, böylesi özel bir iklime kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Dayanışma ve yardımlaşmanın aziz milletin içselleştirdiği kadim bir kültür olduğunu ve bu kültürün toplumu güçlü kıldığını dile getiren Şahin, “Kurban, hiç kuşku yok ki ibadet bağlamında bireylere çok büyük manevi değerler kazandırıyor. Bununla birlikte Kurban, toplumsal bakımdan birliğe, beraberliğe, paylaşmaya, nezakete, sevgiye ve dayanışmaya doğrudan temas ediyor, birlikte yaşamak kültürünü geliştiriyor, insanları eş bir duyguda buluşturuyor ve sosyal yapıyı güçlendiriyor. Bu güzel günler kulluk bilincine varma, sımsıkı bağlarla kardeşliği yaşatma, maddi ve manevi olarak arınma özellikleriyle de kalplerde huzura vesile oluyor” dedi. Böylesi güzel günlere erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını, ancak pandemi süreci münasebetiyle herkesin daha duyarlı ve açıklanan kurallara tam riayet etmesinin son derece önemli olduğunu da vurgulayan Rektör Şahin, “İbadetlerimizi yerine getirirken içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetini de muhakkak göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Devletimizin bu konuda aldığı önlemlere bizler de duyarlılık göstermeli ve hijyen, maske, sosyal mesafe kurallarını harfiyen uygulamalıyız” dedi.

 

Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Tüm milletimizin, İslam Âleminin ve çalışma arkadaşlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimizle tebrik ediyor; sağlık, huzur ve esenlik içinde yeni bayramlara kavuşmayı diliyoruz” dedi.


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.