TEKNOFEST 'ROKET YARIŞLARI'NIN FİNALİ TUZ GÖLÜ'NDE YAPILDI

BAŞKAN DİNÇER ‘’YERLİ VE MİLLİ OLAN HER TÜRLÜ ATILIMI DESTEKLİYORUZ

HABER 4.09.2020 13:59:00
TEKNOFEST

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Roketsan sponsorluğunda ve TÜBİTAK'ın desteğiyle Tuz Gölü'ndeki Hisar Atış Alanı'nda başlayan 'Roket Yarışları' devam ediyor.

TEKNOFEST etkinlikler kapsamında, düzenlenen 'Roket Yarışları'nın finali Tuz Gölü'ndeki atış merkezinde yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan roketler başarıyla fırlatıldı.

Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırarak bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan, alçak, orta ve yüksek irtifa kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmaya lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri takım olarak katılıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan "Yüksek İrtifa Kategorisi"nde takımlar, 20 bin feet irtifaya atış yapacaklar.

TEKNOFEST 'ROKET YARIŞLARI'NIN FİNALİ TUZ GÖLÜ'NDE YAPILDI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen roket yarışması 13 Eylül tarihine kadar devam edecek. Yarışmada takımlar, bir gün montaj alanında roketlerinin montajını tamamlıyor. Bir sonraki gün atış alanında montajını tamamlamış oldukları roketlerin atışını gerçekleştiriyor.

Roket Yarışlarının bugün gerçekleşen etabını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar izledi.

TEKNOFEST 'ROKET YARIŞLARI'NIN FİNALİ TUZ GÖLÜ'NDE YAPILDI

Yerli ve Milli olan her türlü çalışmanın yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Bugün şehrimiz sınırları içerisinde yer alan Tuz Gölü bölgemizde Roket Yarışlarına ev sahipliği yapıyoruz. Tuz Gölü'ndeki Hisar Atış Alanı'nda Lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri takım halinde yarışıyorlar. Gençlerimizin ortaya koydukları bu yerli ve milli ürünler bizleri onurlandırıyor. Onlara şehrimizde ev sahipliği yapmakta bizlere ayrı bir gurur kaynağı oluyor. Bugün gençlerimiz Aksaray semalarında ülkemizin gücünü gösteriyor. Hepsine başarılar diliyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mustafa Varank’a, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanımız Sayın İsmail Demir’e, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a bize bu gururu yaşattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Yerel yönetimler olarak yerli ve milli her türlü atılımı destekliyoruz.’’ Dedi.


MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.