TBMM Başkanı'ndan Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

TBMM Başkanı'ndan Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

GÜNDEM 24.09.2023 18:06:26
TBMM Başkanı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hollanda'da ırkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld'in Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerimi yakmasına tepki gösterdi.

ANKARA (İGFA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki gösterdi.

Kurtulmuş’un mesajı şöyle:

"İslam düşmanı bir faşistin, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı cüret ettiği alçak eylemini nefretle kınıyorum.

Demokrasi, eşitlik, hukukun üstünlüğü, inanç ve kültürlere saygı gibi Avrupa'yı bir araya getirdiği söylenen ilkelerin aslında söz konusu İslam ve Müslümanlar olunca yok sayıldığını, bu gibi provokatif eylemler karşısında Batı ülkelerinin her zamanki gibi sessiz kalışından bir kez daha anlıyoruz. Bu durum, Avrupa'nın geleceği adına utanç ve kaygı vericidir.

Türkiye olarak bu menfur hadiselerin karşısında durmaya devam edeceğiz. Manevi değerlerimizi, Avrupa'daki soydaşlarımızı, dindaşlarımızı yine Avrupa'nın gözleri önünde büyüyen faşizme ve İslamofobiye karşı korumakta kararlıyız.

Ne yaparlarsa yapsınlar insanlık kazanacak, Kur’an’ın aydınlığı kıyamete kadar tüm insanlığa yol göstermeye devam edecektir."

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.