Tayfun ikinci kez ateşlendi!

Tayfun ikinci kez ateşlendi!

GÜNDEM 23.05.2023 10:05:56
Tayfun ikinci kez ateşlendi!

Türkiye'nin yerli balistik füzesi Tayfun'un 2. test atışı Rize-Artvin Havalimanı'ndan başarıyla gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - Rize-Artvin Havalimanı tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Roketsan tarafından geliştirilen Tayfun ‘Kısa Menzilli Balistik Füze’ (SRBM) sisteminin ikinci test atışı yine bu bölgeden gerçekleştirildi.

Tayfun'un ilk olarak 18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'nda test atışı yapılmıştı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından test atışına ilişkin paylaşımında, "TAYFUN füzemizin yeni test atışını başarılı şekilde gerçekleştirdik. Başta ROKETSAN olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1660896705368281088

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Kasım ayında Tayfun'un menzilinin 561 kilometre olduğunu, menzilin daha artırılacağını açıklamıştı.

Anahtar Kelimeler: tayfun ikinci kez ateşlendi!

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

  • BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,80% 0,03
  • EURO

    43,80% 0,29
  • GRAM ALTIN

    4104,25% 1,86
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.