TARİHİ MÜZENİN İHTİŞAMI 100. YILINA ÖZEL YAPILAN IŞIKLANDIRMA İLE ORTAYA ÇIKTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’AZMİ MİLLİ MÜZEMİZ GENÇ CUMHURİYETİN VE AKSARAY TARİHİNİN İZLERİNİ ÜZERİNDE BARINDIRIYOR’’

HABER 1.08.2024 16:17:00
TARİHİ MÜZENİN İHTİŞAMI 100. YILINA ÖZEL YAPILAN IŞIKLANDIRMA İLE ORTAYA ÇIKTI

 


Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk un fabrikası olarak kurulan ve günümüzde de müze olarak kullanılan Azmi Milli Müzesinin tarihi binası 100. Yılına özel ışıklandırıldı.  

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehir genelindeki tüm tarihi yapıların mimari özelliklerini ortaya çıkartmak için başlattığı çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Azmi Milli Müzesinin duvarları 170 adet sıva üstü volvoşır tipi aydınlatmalarla aydınlatıldı. Aksaray Belediyesi’nin şehir genelindeki tüm tarihi binalarda kullandığı gibi Müzenin aydınlatılmasında da özel açılı amber renkli aydınlatmalar kullanıldı. Tarihi dokusu korunarak yapılan aydınlatma çalışmaları ile tarihi binanın mimari motifleri ortaya çıktı.

Azmi Milli Müzesinde yapılan ışıklandırma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da tarihe ışık tutan tüm yapılarda olduğu gibi Azmi Milli Müzesinin de ihtişamının ortaya çıkarıldığını belirtti. Tüm vatandaşları müze olarak kullanılan Azmi Milli Un Fabrikasını görmeye davet eden Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; ‘’3 Ağustos tarihinde 100. Yılına ulaşacak olan Azmi Milli Müzemizi tüm tarihi yapılarımızı koruduğumuz gibi koruyoruz. Aksaray Belediyesi olarak tarihi yapının korunması adına yapılan tüm çalışmalarla tarihi un fabrikasını bugünlere kadar ulaştırdık. Tarihi yapılarımızın ecdadımızdan bize birer emanet olduğunun bilincinde olarak gelecek nesillere bu emanete zarar getirmeden ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. 100. Yılına özel yaptığımız ışıklandırma çalışması ile müzemizin güzelliğini ortaya çıkardık. Unutulmamalıdır ki Azmi Milli Müzemiz üzerinde genç cumhuriyetin ve kadim Aksaray tarihinin izlerini barındırıyor. Tüm vatandaşlarımızı müzemizi görmeye davet ediyorum.’’ Dedi.

 

 


Aksaray’da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Aksaray Belediyesi Çocuk Eğlence Merkezi Coşkuyla Açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan’ın Aksaray Ziyaretinde İlçeler İçin Yeni Projeler Masaya Yatırıldı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'den Gaziler Günü Kutlama Mesajı

BAŞKAN DİNÇER’DEN YENİ DÖNEM ÖNCESİ NEZAKET ZİYARETİ

Aksaray’da Kadınlardan AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerine Yoğun İlgi; Yeni Kayıt Dönemi Başladı

AKSARAY BAROSU AVUKATLARI SOSYAL FAALİYETLER KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİESKİŞEHİR GEZİSİNDE BİR ARAYA GELDİ

  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    37,98% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2829,83% 0,98
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.