TARİHİ KARASU KÖPRÜSÜNÜN KEMERLERİ RESTORASYON ÇALIŞMALARI İLE ORTAYA ÇIKTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’TARİHİ KÖPRÜMÜZÜ TÜM İHTİŞAMI İLE AYAĞA KALDIRIYORUZ’’

HABER 27.07.2024 14:11:00
TARİHİ KARASU KÖPRÜSÜNÜN KEMERLERİ RESTORASYON ÇALIŞMALARI İLE ORTAYA ÇIKTI

 


Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in tarihi yapıların ayağa kaldırılması projesi kapsamında çalışma başlattığı tarihi Karasu Köprüsünde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

200 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Karasu Köprüsü; Aksaray-Konya-Niğde yol ayrımında Karasu Deresi üzerinde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde başlatılan restorasyon çalışmaları ile tarihi köprü aslına uygun olarak restore edilerek Aksaray kültür envanterine kazandırılıyor. Tüm restorasyon projelerinde olduğu gibi tarihi köprünün restorasyonunda da dönemin mimari özellikleri ve kullanılan malzemeler göz önünde bulundurularak yapılıyor.  

Osmanlı dönemine ait karasu köprü Yaklaşık olarak 13,50 metre uzunluğunda. Köprünün büyük kemer açıklığı 3,80 metre, küçük kemer açıklığı ise yaklaşık 2,40 metredir. Köprü genişliği ise 4,26 metredir. Kesme taş ve moloz taş malzemeden inşa edilmiştir. 

Zaman içerisinde sel felaketlerinde zarar gören köprüde ilk olarak temizlik çalışmaları yapıldı. Teknik çizimleri ve planlamaları yapılan köprünün restorasyon çalışmalarının başladığı kemerler ve destek kolonları güçlendirildi. Çalışmaların devam ettiği tarihi köprünün yakın zaman içerisinde restorasyonun tamamlanması ile eski ihtişamı ile ayağa kalkacak. 
 
Karasu köprüsünde devam eden restorasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Kadim tarihi geçmişe sahip olan şehrimizdeki tüm tarihi yapıların restorasyonunu gerçekleştirme devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ecdat yadigârı tarihi camilerimizi, türbelerimizi, konaklarımızı, çeşmelerimizi, köprülerimizi ve diğer tüm tarihe şahitlik etmiş mekânlarımızı aslına uygun olarak restore ettik. Tüm restorasyon çalışmalarımız halkımız tarafından takdir ile karşılandı. Tarihi Karasu Köprüsünü de inşallah yeniden ayağa kaldıracağız. 
Aksaray’ın kendisine has tarihi ve kültürel zenginliklerini bu tür projeler ve yatırımlarla günümüzden gelecek nesillere taşımak adına elimizden geleni yapıyoruz. Bölgemizin tarihi yapısını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 


Aksaray'da Eski Sanayi Sitesinde Yıkım Çalışmaları Yüzde 90 Tamamlandı

AK Parti Aksaray Heyeti Ankara'da Yoğun Temaslarda Bulundu

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'ndan Başarılı Operasyon: 19 Yıl 2 Ay Hapis Cezası Olan Şahıs Yakalandı

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER DENEYİM PAYLAŞIM TOPLANTISINA KATILDI

10.TEKSTİL ZİRVESİ VE İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU TOPLANTISI

Aksaray Belediyesi Trafik Güvenliği İçin Sahada

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda Başarılı Sonuç Elde Etti

  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.