Taner Gümüş: “Türkiye, Sessiz Kalarak Tehditleri Bertaraf Edemez

Yeniden Refah Partisi Niğde İl Başkanı Taner Gümüş, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından bölgede artan tansiyona dair önemli açıklamalarda bulundu.

HABER 17.06.2025 00:33:00
Taner Gümüş: “Türkiye, Sessiz Kalarak Tehditleri Bertaraf Edemez

 Türkiye’nin bu gelişmelere kayıtsız kalamayacağını vurgulayan Gümüş, “Orta Doğu’da yaşanan her gerilim, Türkiye’nin egemenlik alanına doğrudan uzanma potansiyeline sahiptir” ifadelerini kullandı.

Taner Gümüş, İsrail’in saldırılarını yalnızca iki ülke arasındaki çatışma olarak değerlendirmenin yetersiz kalacağını belirtti. “Bugün İran hedef alınıyorsa, yarın Suriye, ardından Türkiye gündeme gelecektir. Bölgede kurgulanan bu çatışma düzeni; parçalanmış, zayıflatılmış ve kontrol edilebilir bir Türkiye hedefini içermektedir” dedi.

“Ulusal Egemenlik, Tüm Dış Tesisler ve Anlaşmalar İçin Esas Olmalıdır”

Gümüş, Türkiye topraklarında faaliyet gösteren yabancı askeri tesislerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savundu. “Malatya’daki radar sistemi ya da İncirlik Üssü gibi yapılar, artık Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçlarıyla değil, küresel güçlerin çıkarlarıyla örtüşmektedir. Milli egemenlik prensibi, bu yapılar üzerinden tartışmaya açılmamalıdır” dedi.

İsrail ile sürdürülen enerji iş birliklerine dair eleştirilerini dile getiren Taner Gümüş, “Petrol boru hatları üzerinden süren ticari ilişkiler, İsrail’in insan hakları ihlalleri karşısında suskun kalınmasına neden olmamalıdır. Türkiye'nin itibarı, birkaç dolar fazla kazanç uğruna zedelenmemelidir” diye konuştu.

“Ekonomik Gerçekler Göz Ardı Edilmemeli, Vatandaş Unutulmamalıdır”

Gümüş, ekonomik göstergelere de değinerek, geniş halk kesimlerinin artan enflasyon ve düşen alım gücü nedeniyle ciddi bir geçim mücadelesi verdiğini vurguladı. “Yoksulluk sınırının hızla yükseldiği, temel gıda fiyatlarının her geçen gün arttığı bir ülkede sabit gelirli vatandaşların kaderine terk edilmesi kabul edilemez. Bu tablo, sosyal bir çözülmeye davetiye çıkarır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi olarak çözüm odaklı ve ahlaki temellere dayanan politikalar geliştirdiklerini belirten Gümüş, “Sayın Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalar, hem dış tehditleri bertaraf edecek vizyona hem de ekonomik krizleri aşacak birikime sahiptir. Türkiye’nin kalkınması ve yeniden güçlü bir ülke haline gelmesi için Milli Görüş tek çıkış yoludur” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

VALİ MURAT DURU’NUN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Aksaray CHP’ il başkanlıgın'dan 18 Mart Açıklaması Durmayacağız, Susmayacağız

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN AREFE GÜNÜNE ÖZEL SEFERBERLİK

Aksaray Barosu’ndan 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Geçilmez

Aksaray Valisi Murat Duru’nun “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Aksaray’da 1120 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi: 3 Kişi Tutuklandı

Aksaray’da Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: 2 Yaralı

  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,32% 0,05
  • EURO

    51,16% -0,31
  • GRAM ALTIN

    6517,86% -1,57
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.