Tam kapanma" sürecinde üreticilerin elinde kalan malları alarak, bunların market zincirlerinde satışını sağlayacak

Tam kapanma" sürecinde üreticilerin elinde kalan malları alarak, bunların market zincirlerinde satışını sağlayacak

HABER 4.05.2021 21:16:00
Tam  kapanma

Aksaray Valiliği, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan "tam kapanma" sürecinde üreticilerin elinde kalan malları alarak, bunların market zincirlerinde  satışını sağlayacak.
Vali Hamza Aydoğdu, Valilik Toplantı Salonunda, kentteki zincir market yöneticileriyle bir araya gelerek peynir, zeytin, pekmez, yumurta, bakliyat, sebze ve meyve üreticilerinin mallarının marketlerde satışını kolaylaştırmak amacıyla komisyon kurdu.
Aksaray Valisi Hamza aydoğdu, saat 13.30 da Valilik binası toplantı salonunda  bir basın toplantısı yaptı.Tam kapanma faaliyetler ile ilgili basın açıklaması yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Covid 19 Salgını tam kapanma tedbirlerinde,istenilen sonuca gelindiğini, gelen verilerin,iyi yönde olduğunu  böyle devam edersen Bayramdan sonra Aksaray’ı güzel günlerin beklediği müjdesini verdi.
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu,Valilik binasında yaptığı basın toplantısında,pandemi dolayısıyla, satışı gerçekleştirilmeyen  yerli ürün satıcıların  verdiği maddi  sıkıntıdan kurtulmalarını sağlamak için bir çözüm bulunduğunu  ifade etti.
Aydoğdu”Gelen verilerde gösteriyor ki Böyle devam edersek Bayramdan sonra daha rahat gönder güzel günler hepinizi bekliyor Şimdi Bugün biz Aksaray'da bir ilke imza atıyoruz O da şu şu an karşımızda bulunan 14 tane zincir marketin yöneticiler var Yani hem ulusal Hem yazıp hem yerel şimdi biliyorsun bizim Aksarayımız’a gelir seviyesi düşük olan insanların pazarlarda sattıkları ürünler var yoğurt dur pekmezde peynir zeytin dir sebzede meyvede bakliyattır biz arkadaşlarımızla istişare ettik hem ulusal hem de çok teşekkür ediyorum  bir komisyon kuruyoruz bu kısıtlamalardan dolayı,ellerinde ürünleri kalanlar komisyona müracaat edecekler bizim komisyon larımız bunları alacak hem süpermaketler, yani Ulusal marketlere hem yerel marketlere bunların satışını sağlayacak. öylece günlük geçinen elinde ürünü olan bütün arkadaşlarımıza bu Zor günlerde Aksaray destek vermiş olacak bu beni çok gururlandırdı hayatımın en güzel günlerinden biridir bugün çünkü bu hayırseverliği bu güzelliği Hem bizim burada Esnaf Sanatkarlar başkanımız manavlar Odası Başkanımız buradaki bütün Ulusal Market temsilcileri zevkle Sayın valim Biz yardımcı oluruz destek oluruz bu ürünleri alırız ve bu ürünlerin satılmasına katkı sağlarız dediler Biz de bu mutluluğumuzu bu Sevincimizi sizinle paylaşalım diye buraya davet ettik.
Ben huzurlarınızda hem Burada şubesi olan zincir marketlerin izin yöneticilerine yerel yöneticilerle  esnaf sanatkarlar başkanımıza başkanımıza manavlar odası başkanımıza İl Tarım müdür Bize teşekkürlerimi sunuyorum Aksaray yine bir ilke imza attı Hepinize çok çok teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun”dedi

Aydoğdu “14 market zincirinde  yerli ürün satılacak”
Aksaray’da pandemi ve tam kapanma tedbirleri kapsamında ürünleri elinde kalan yerel üreticilerin ürünlerini ulusal ve yerel marketler alacak.
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında ulusal ve yerel zincir market yöneticileri ile yapılan toplantıda semt pazarlarında ürettiği ürünleri satamadığı için mağdur durumdaki yerel üreticilerin durumu değerlendirildi.
Yapılan iştişarelerde kurulacak komisyon marifetiyle baklagiller, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze ile gıda maddesi üretimi yapan üreticilerin ürünleri ulusal ve yerel zincir marketler tarafından piyasa fiyatları ile satın alınarak satılması kararlaştırıldı.
Vali Hamza Aydoğdu Valilik Toplantı Salonunda 14 ulusal ve yerel marketin yönetici ve temsilcisinin katıldığı toplantı sonunda açıklamada bulundu.
Pandemi nedeniyle herkesin sıkıntılı günler yaşadığını belirten Vali Aydoğdu;  “1 yıldan beri pandemi devam ediyor. Tedbirlere rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. Ama inşallah bu kısıtlama sürecinde hep beraber kurallara uyarak bu sıkıntılarımızı aşacağız. Gelen verilerde gösteriyor ki böyle devam edersek bayramdan sonra daha rahat, güzel günler hepimizi bekliyor “dedi.
Vali Aydoğdu: Üreticilerimize bu zor günlerde destek verilecek
Ulusal ve yerel market yöneticileri ile yaptıkları toplantıda Aksaray’da bir ilke imza attıklarını ifade eden Vali Aydoğdu; “Aksaray da gelir seviyesi düşük günlük ürettiği ürünleri pazarlarda satan vatandaşlarımız var. Sebze, süt ve süt ürünleri gıda, ürünleri satıyorlar. Ulusal ve yerel market yöneticileri ile yaptığımız istişarede bir komisyon kuruyoruz. Bu kısıtlamalardan dolayı ellerinde ürünleri kalanlar, komisyona müracaat edecekler. Komisyon bu ürünleri alacak ulusal ve yerel marketlere bunların satışını sağlayacak. Böylece günlük geçinen elinde ürünü olan bütün vatandaşlarımıza, üreticilerimize bu zor günlerde Aksaray’da destek vermiş olacağız. “dedi.
Yapılan toplantıda böyle bir karar çıkmasının kendisini çok duygulandırdığını ve gururlandırdığını vurgulayan Vali Aydoğdu; “Hayatımın en güzel günlerinden biridir bugün. Bu hayırseverliği bu güzelliği, toplantıya katılan ulusal ve yerel market yöneticileri; biz zevkle yardımcı oluruz, destek oluruz dediler. Bu ürünleri alır, satılmasına katkı sağlarız dediler. Ulusal zincir marketlerin yöneticilerine yerel market yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Aksaray yine bir ilke imza attı”diye konuştu.
Gıda maddesi, bakliyat, süt ve süt ürünleri, meyve sebze ve yeşillik üretimi yapan üreticilerin ürünlerini alacak komisyonda; Tarım Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü, Belediye Zabıta Müdürü, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, Manavlar ve Balıkçılar Odası Başkanı ile yerel ve ulusal marketlerin belirlenecek temsilcileri bulunacak. Komisyon, üreticilerin ürünlerini piyasa fiyatlarından alarak satış yapılmak üzere ilgili yerel veya ulusal zincir markete teslim edilmesini sağlayacak.”


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.