SÜTÜNÜZ TATLANSIN GELİRİNİZ KATLANSIN

HABER 24.04.2020 14:37:00
SÜTÜNÜZ TATLANSIN GELİRİNİZ KATLANSIN

Bakanlığımızın Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile birlikte yürütülen ‘’SÜTÜNÜZ TATLANSIN GELİRİNİZ KATLANSIN ‘’Projesinde Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve tescillendirilen yem bitkisi olan Reyggrass (Sütotu) Elif çeşidinin İlimiz çiftçilerine tanıtmak ve ilimizde alternatif yem bitkisi olarak yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

Bu kapsamda ilimiz Yeşiltepe Kasabasında hayvancılıkla uğraşan Mahmut ÇİÇEK projeye dahil edilerek Elif Çeşidi Tohumu, taban ve üst gübre temin edilmiştir. 5  dekarlık alana yem bitkisi olan Elif Çeşidi Reygrass( Sütotu) ekimi 2019 eylül ayı sonunda yapılmıştır. Ekimden sonra taban ve üst gübrelemesi yapılarak 2 defa sulama yapılmıştır. Kış mevsimine güçlü girmesi sağlanmıştır. 

     Yaklaşık 1 metre uzunluğuna erişen Elif Çeşidi Reygrassın  (sütotu) ilk biçimi bugün İl Tarım ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav,  İl Müdür Yardımcımız Yusuf Çiçek, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdi Özdemir ve Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Dönüş Daşkın’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

    1,5-2 ton/da verim alınan yem bitkisi Elif Çeşidi süt sığırı, besi hayvanı ve küçükbaş beslenmesinde kullanılmaktadır. Yeşil olarak tüketildiği gibi ayrıca kuru ot ve silaj olarak da tüketilmesi uygundur. İneklerin severek tüketeceği Elif çeşidi süt ve döl verimine olumlu katkı sağlayacaktır.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.