Süt üreticilerine sevindirici haber geldi

Süt üreticilerine sevindirici haber geldi.

HABER 11.05.2022 07:17:00
Süt üreticilerine sevindirici haber  geldi

Süt üreticileri Birliği, Süt Bir Başkanı Esat Zengin, süt'e 1.80 kuruş zam yapıldığını,üreticiye nefes aldırdığını söyledi.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, yeni belirlenen süt fiyatından üreticilerin memnun olduğunu söyledi.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Toplantı Salonu'nda gazetecilerle bir araya gelen Birlik Başkanı Esat Zengin, birliğin çalışmaları sayesinde süte 1 lira 80 kuruş zam geldiğini açıkladı.
Üreticiye nefes aldıran zammın, üreticiler tarafından sevinçle karşılandığını belirten Zengin, fabrikalar ile teminat sorununu çözemedik lerini, önlerine engeller çıkartıldığını kaydetti.
Efsane Başkan, Esat Zengin'in Süt üreticilerinin sorunlarıyla, 25 yılı aşkın bir süredir ilgilenerek, bugün süt üreticilerinin varlığını kabul ettiren önemli isimlerden biri olduğu bilinmekte.
Efsane başkan,Esat Zengin, dün,basın mensuplari ile bir araya gelerek, üreticileri sevindiren zam açıklamasını yaptı .
Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, düzenlediği basın toplantısında 15 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak çiğ süt fiyatlarını değerlendirdi. Sütün 5.70 liradan yapılan 1.80 liralık zamla 7.50 liraya çıkmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.
Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, yeni belirlenen süt fiyatından üreticilerin memnun olduğunu söyledi.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Toplantı Salonu'nda gazetecilerle bir araya gelen Zengin, birliğin çalışmaları sayesinde süte 1 lira 80 kuruş zam geldiğini belirtti.

Bu kapsamda 5 lira 70 kuruş olan süt fiyatının 7 lira 50 kuruşa çıktığını vurgulayan Zengin, şunları kaydetti: "Bu rakamı yem fabrikaları elimizden almazlarsa üreticilerimiz açısından fevkalade yeterlidir. Bizim üreticilerimiz küçük işletmelerdir. Küçük işletmelerde hayvan kesimi ve süt azalması yoktur. Aralık ayında şehrimizde günlük toplam 237 ton, Ocak’ta 234, Şubat’ta 230, Martta 231 ve Nisan ayında 235 ton süt sevkiyatımız oldu. Bu rakamlar gösteriyor ki süt inekleri kesilmiyor. Süt üretimi aynı seviyede devam ediyor. Aralık ayı ile bugünün arasında sadece 2 ton süt eksiğimiz var. Bunu da yem fiyat artışlarından olduğunu söyleyebiliriz.”dedi


Anahtar Kelimeler: üreticilerine sevindirici haber geldi

MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.