Suriye'ye 14 tır yardım malzemesi gönderildi

Suriye'ye 14 tır yardım malzemesi gönderildi

HABER 16.02.2021 23:43:00
Suriye

Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemelerini taşıyan 14 tır, Suriye'nin dlib Kentine doğru yola çıktı.
 
Suriye'ye 14 tır yardım malzemesi gönderildi
Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardım malzemelerini taşıyan 14 tır, Suriye'nin İdlib kentine uğurlandı.
 


"Yolun İyilik Olsun" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardımları taşıyan tırların yola çıkışı dolayısıyla Aksaray Müftülüğü önünde gerçekleştirilen törenle, yolculuğuna başladı.
Törende bir konuşma yapan Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller'in yaptığı duanın ardından yardım malzemelerinin yer aldığı tırlar, Suriye'ye doğru yola çıktı.
Törende  yaptığı konuşmada, idlib kentine giden yardımlarla ilgili, bilgi veren Hasan Hüseyin Güller”Yunusun diyari salihler şehrinde, aynı adla bir yardım başlatıldı.Yardımsever Aksaray halkı, başlatılan bu yardım kampanyasına,büyük destek ve ilgi gösterdi. 


Kamu kurum kuruluşları, Aksaray Belediyesi, Odaları ve STK’ların,büyük ilgi gösterdiği kampanyaya,Son.2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde,800 bin TL nakit,500 bin TL değerinde de ayni yardım olmak üzere toplam 1 milyon 300 bin TL’ yi bulan yardım sağlandı.
Bugün 14 tır halinde iİDLİB halkına ulaştırılmak üzere hatay'ın reyhanlı ilçesindeki cilvegözü sınır kapısına yolcu edildi”dedi.
Aksaray Belediyesi yardım  kampanyasına, bir tır kömür ve bir tır soğan ve patates ile,Eskil ilçe müftülüğü 600 adet soda ve 27 ton kömür ile,Ortaköy ilçe,müftülüğü,60 bin tl değerinde gıda ve temizlik malzemesi ile,Sultanhanı ilçe müftülüğü 60 bin  tl değerinde un ve muhtelif gıda ile Geylanı eğitim ve hizmet vakfı, 135  bin tl değerinde 2 tır un ve Helvadere kasabası,45 bin tl değerinde bir tır patates ve muhtelif yardım malzemesi ile katkı sağladılar.

 


"Yolu iyilik olanın yükünün de iyilik olacağını" vurgulayanAksaray Valisi Hamza Aydoğdu,"Bizler yüce bir dinin mensubuyuz. Dünya mazlumlarının yanındaki tek ülke Türkiye'dir. Alemi İslam'ın bayraktarlığını yapan ülke Türkiye'dir. Mazlumların dinine, diline ve ırkına bakmadan yardıma koşan Türkiye'dir. Bizler her zaman mazlumların yanında yer alırız. Hele ki bu mazlum komşumuz ise koşa koşa gideriz.”dedi.
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, konuşmasında “ Kış mevsimindeyiz, 5 milyona yakın insan, çoluk çocuk, kimi aç kimi susuz durumda. Bu insanları görmezlikten gelip sessiz kalamayız. Biz böyle bir millet değiliz."şeklinde konuştu.
Aydoğdu, iyiliğin Allah'ın her insana nasip etmediği büyük bir lütuf olduğunu belirterek, "Salihler şehri Aksaray her zaman üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Önemli olan üşümek değil, yüreklere soğuğun düşmemesidir. İyilik her zaman kalpleri ısıtır. 
Aksaraylı vatandaşlar da Suriye'deki kardeşlerinin kalbini ısıtmak için harekete geçmiştir. İyilik yapanların yürekleri dört mevsimdir. Bu tırlarımıza yardım gönderen tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Suriye' yardım malzemesi gönderildi

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.