Sulama Kanalı patladı Evleri Su bastı Çiftçiler Mağdur oldu

HABER 6.05.2020 00:32:00
Sulama Kanalı patladı Evleri Su bastı  Çiftçiler Mağdur oldu

Botaşın ihale ettiği yüklenici firma tarafından kızılırmaktan su getirecek olan borularını Baymış köyü sınırında DSİ kanalının atıldan geçirmeye çalışırken istenmeyen kaza sonucu kanal çökmüştü yeniden tadil edilmesine rağmen teknik olarak düzgün yapılamayan kanal dün gece yarısı yağan yağmurunda etkisiyle patlayarak tarım arazilerinin su altında kalmasına sebep oldu Barajdan suyun kapatılmasıyla 8 saat sonra su kesilebildi bu arada akan 1 milyon metreküp su evlere ve tarım arazilerine zarar verdi.

 

Aksaray Baymış köyü üzerinden giden Dsi sulama kanalı geçen ay içerisinde Botaş tarafından yapılan ihalede  Tuz gölü doğalgaz depolama tesislerine Kızılırmak tan borularla su getirmeye çalışan bir yüklenici firmanın izinsiz bir şekilde sulama kanalının altından boru hattı geçirme çalışmaları  esnasında kanal çatlamış ve mevcut düzeni bozulmuştu kendilerince tadilat yaparak olayı örtbas etmişlerdi Ancak dün yağışlarında artmasıyla kanalın taşarak yüklenmesi sonucu tadilat gören noktadan su kanalı patladı yaklaşık 1 milyon metreküpten fazla su araziye ve yerleşim yerlerine akarak zarara sebebiyet verdi.

 

Olayın ardından incelemeler başlatıldı felaket bölgesine giden Dsi yetkilileri, Tarım il müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak zarar gören çiftçilere geçmiş olsun diyerek zarar tespitinin yapılacağını belirttiler . DSİ müdürlüğü ise durumun ortaya çıkması için soruşturma açarak zararın tazmini için davacı olmaya hazırlanıyor.

 

Sulama Birliklerinin yeni düzenlemeyle tekrar DSİ Bünyesine katılmasıyla Ulu Irmak Sulama Birlik Başkanı olarak görev yapan  Ayfer Karlı Daha önceden kanal üzerinde tahrifat olduğunu bildiğimiz hasar firma tarafından tadil edilmişti  11 Nisan’da kanal yapıldı ve bize teslim edildi. Biz birkaç gün daha kanalın oturmasını bekledik ve sulamamızı açtık. Sürekli kontrol ediyorduk  Çok uygun bir yapı olmadığını biliyorduk zemin oynadığından dolayı. Bir sıkıntı doğuracağını tahmin ettiğimizden takipte kaldık  gece saat 02.30 sularında kanal patlak verdi ve 1 milyon metreküp su araziye taştı zararın tespiti için çalışıyoruz dedi.

 

Konuyla ilgili DSİ tarafından izinsiz kanal etrafında çalışma yapan firmaya dava açılarak yasal süreç başlatıldı

 

 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.