SPOR VE SAĞLIK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ EKİM AYINDA YAPILACAK

SPOR VE SAĞLIK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ EKİM AYINDA YAPILACAK

HABER 1.09.2022 18:14:00
SPOR VE SAĞLIK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ EKİM AYINDA YAPILACAK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Uluslararası Spor ve Sağlık Araştırmaları Kongresi” Ekim Ayında gerçekleştirilecek. 

Kongreye dair hazırlık çalışmaları sürüyor. Bilindiği üzere ASÜ, 2018 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında “Spor ve Sağlık” alanında pilot üniversite olarak belirlendi. Şu ana değin ihtisaslaşma alanına dair pek çok proje hayata geçirildi. Uluslararası Spor ve Sağlık Araştırmaları Kongresi de bu projelerden birisi olarak dikkat çekiyor. Kongre, ihtisas alanına dair bilimsel bir veri tabanı oluşturulması bakımından önem arz ediyor. Bunun yanı sıra kongre, spor ve sağlık alanında bölgenin mevcut verimlilik düzeyini arttırma, inovasyon kabiliyetini geliştirme, ulusal ve uluslararası rekabetçilik gücünü yükseltme, spor ve sağlık odaklı girişimciliği yaygınlaştırma gibi hedefleri de içeriyor. Kongrede “Sporun Yaygınlaştırılması ve Sağlıklı Yaşam,” “Sporcu Sağlığı, Beslenme Bilinci ve Sürdürülebilir Spor,” “Spor ve Sağlık Teknolojileri ve Spor Analitiği” temalarıyla ilintili 29 alt başlık yer alıyor. 

11-12 Ekim 2022 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenecek kongreye dair detaylı bilgilere https://sporsaglikkongre.aksaray.edu.tr/ adresinden erişilebiliyor. 


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.