Sivas'ta yerel esnaf zorda!

Sivas'ta yerel esnaf zorda!

GÜNDEM 26.01.2021 10:18:28
Sivas

SİVAS (İGFA) - Raflarında hemen her şeyi zincir marketlere karşı direnemeyen esnaflar pandeminin etkilerini hissetmeye devam ederken, beyaz eşyadan uçkur lastiğine kadar her şeyi satan AVM'lere karşı mücadele ediyor.

Sivas'ta yerel esnafla birlikte vatandaşlar da ruhsat verenlere tepki göstererek, rahatsızlıklarını dile getirdi. Yeterli park yerlerinin olmamasına rağmen her köşede mantar gibi çoğalan zincir marketlerden dolayı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden esnaflar, "Belediyemiz, yerlerinin müsait olup olmadığına bakmadan  hemen hepsine ruhsat vermiş. Başka ilçelerde 1 yada 2 tane bulunurken ilçemizde bunlardan 7 adet var.  Böyle giderse dükkanlarımıza kepenk indireceğiz" dedi. Yerel yöneticiler ile Ankara’daki idarecilerden de duyarlılık göstermelerini beklediklerini ifade eden esnaflara, vatandaşlar da destek verdi. Zincir marketlerde rafta yazan fiyatlarla kasadaki fiyatların birbirini tutmadığını öne süren vatandaşlar, alışveriş yapıldığında raf fiyatı ile fiş fiyatlarının karşılaştırmalarını istedi. 

Öte yandan Sivas'ta teşkilatı bulunan siyasi parti temsilcileri ise yerel esnafların marketlere karşı mücadelelerinde tek ses oldular.  Her geçen gün küçülmeye giden ve kepenk kapatan esnaf sayısında artma olduğunu ifade eden siyasi partilerin temsilcileri ise, yerel esnafın bu konuda desteklenmesi ve ayakta kalması için yöre halkının da alışverişlerinde daha fazla yerel esnafı tercih etmesini istedi. Siyasiler, "Kazancının tamamını merkezlerine transfer eden ile 2-3 kişilik istihdamdan başka katkısı olmayan dev zincir marketlerin karşısında, her kazandığı kuruşu yaşadığı ilçeye harcayan yerel esnafın yaşatılması bir zorunluluk olarak kabul edilmelidir. Yerel esnaftan yapılan alımlarla yereldeki büyümeye katkı sağlanmalıdır" dedi.


Anahtar Kelimeler: sivas'ta yerel esnaf zorda!

MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.