Sivas'ta hızlı tren heyecanı

Sivas'ta hızlı tren heyecanı

GÜNDEM 2.02.2021 11:29:20
Sivas

SİVAS (İGFA) - Gereksiz imar revizyonu ve güzergahı değiştirilmesi nedeniyle geçte olsa Yüksek Hızlı Tren'in Sivas’a geldiğini aktaran Abdullah Peker, Sivas ile Ankara ulaşımının daha konforlu ve hızlı olacağını belirtti.

Yüksek Hızlı Trenin TÜRASAŞ’ın gelişmesine de olumlu katkı sağlayacağını aktaran Peker, “ Yanlış uygulanan demiryolu projeleri yüzünden yıllar önce Sivas demiryolu şehri iken bu günlerde o konumdan çok uzak kalmıştır. Sivas'ın gelişmesi için iki önemli faktör yüksek hızlı tren ve TÜRASAŞ’ın geliştirilmesidir. Yüksek hızlı tren seferleri başlayınca Sivas’a kolay ulaşım ile birlikte para akışı ve yatırımlar da başlayacak. TÜRASAŞ gelişmesi halinde Sivas piyasasına akan aylık 10 milyon liranın, 40 milyon liraya çıkacak. Bu iki faktör Sivas’ta işsizliği bitirecek ve sanayileşmenin yerleşmesine sebep olacak" ifadelerini kullandı.

Hızlı trenin 2 saat yolculuk süresince 9 istasyonda durmasının planlandığını söyleyen Abdullah Peker, " Ankara’dan sonra Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli’nden sonra Sivas’a ulaşacak. Buralardan geçen hızlı tren yerleşim yerlerine hem ticari hem sosyo-kültürel değer katacak olması bu illerin tanıtımı daha etkin hale gelmesiyle turizmi canlandıracak. Ankara’dan doğuya açılan kapı niteliğinde olan Sivas ve Kayseri’ye verilecek önem ülke mozaiğini oluşturan toplum topyekûn iş istihdamıyla daha iyi kalkınmaya imkân yaratacak. Hızlı tren bir çok şeyi değiştirecek”  dedi.

 


Anahtar Kelimeler: sivas'ta hızlı tren heyecanı

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.