SİSTEMDEKİ 3 BİN 500 DERSİ GÜNDE 20 BİN ÖĞRENCİ TAKİP EDİYOR

HABER 30.03.2020 15:29:00
SİSTEMDEKİ 3 BİN 500 DERSİ GÜNDE 20 BİN ÖĞRENCİ TAKİP EDİYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, uzaktan öğretimde ilk haftanın sorunsuz şekilde tamamlandığını, günlük ortalama 20 bin öğrencinin elektronik ortamdaki derslere katılım sağladığını belirtti.

 

Anımsanacağı üzere koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerde de dersler uzaktan öğretim yöntemiyle öğrencilere sunulmaya başlandı. Türkiye genelinde uzaktan öğretim altyapısı önemli ölçüde hazır durumda bulunan az sayıda üniversiteden birisi olan ASÜ’de, ilk hafta dersleri sorunsuz şekilde tamamlandı. Günlük ortalama 20 bin öğrencinin elektronik ortamdaki derslere katılım sağladığını belirten Şahin, “Üniversitemizde, tüm akademik birimlerin örgün öğretimde verdiği 3 bin 500 civarında ders ve bu derslere bağlı 10 bin görsel ve yazınsal materyal, şu anda uzaktan öğretim yöntemiyle öğrencilerimize sunulmaktadır. Sitemi Türkiye’de en iyi uygulayan üniversiteler arasında yer almaktayız. Bu başarılı süreçte en önemli pay, hiç kuşkusuz hızlı şekilde yönteme adapte olan, ders videolarını kısa sürede hazırlayan, gerekli kayıt işlemlerini yapan ve sisteme yükleyen akademisyenlerimizindir” dedi. Uzaktan öğretimin ikinci haftasının da sorunsuz şekilde başladığını ve sisteme anlık 2 bin civarında öğrencinin erişebildiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “İlk hafta az sayıda üniversite uzaktan öğretime dâhil olmuş ve sistemlere erişimde herhangi bir problem yaşanmamıştı. Ancak yeni hafta hem tüm üniversiteler, hem de üniversite dışı diğer eğitim kurumları da online ortama yüklemeler yaptı ve yapıyor. Bu nedenle erişimlerde kısmi bir aksama meydana gelebilir. Biz, bu sorunu olabildiğince minimum düzeye indirmek için gayret ediyoruz. Süreci baştan sona büyük bir titizlikle ve başarıyla yöneten Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, gece-gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışıyor. Başta Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Kılıç olmak üzere, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Osman Okumuş ve Öğretim Görevlisi Mustafa Yerlikaya ile tüm ekibe çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Şahin, bir yandan uzaktan öğretimin ikinci haftasına dair derslerin çekildiğini, diğer yandan da elektronik ortama yükleme işlemlerinin sürdüğünü belirterek, sistemin verimli şekilde kullanımının devamı adına alınması gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceklerine dikkat çekti.

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

Aksaray’da Balkon Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı

Aksaray’da Tır ile Halk Otobüsü Çarpıştı: 2 Yaralı

Kontrolden Çıkan Otomobil MOBESE Direğine Çarptı, Yan Devrildi: 1 Yaralı

  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5741,55% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.