Siber Güvenlik MYO'da ilk ders Ali Taha Koç'tan

Siber Güvenlik MYO'da ilk ders Ali Taha Koç'tan

GÜNDEM 12.10.2023 14:07:11
Siber Güvenlik MYO

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında açılan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu'nda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından ilk dersi verdi.

ANKARA (İGFA) -  Türkiye'de yalnızca 4 üniversitede Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu kurulduğunu, bu üniversitelerden birinin de Ankara Üniversitesi olduğunu belirten Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu'nda öğrencileri alana hazırlamanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ankara Üniversitesi'nin çok köklü ve güçlü bir üniversite olduğunu ifade eden Ünüvar, değişen ve dönüşen dünyada teknolojinin sunduğu imkânlarla insanların hem özgür hem de güvende olmayı istediklerini belirterek, “Ben inanıyorum ki bugün burada bulunan öğrencilerimiz birkaç yıl sonra en çok konuşulan, en mutlu ve en değerli işi yapan bireyler olacak” dedi.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın ardından söz alarak ilk dersi veren Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin aranan eleman ruhuyla ve bu bilinçle eğitim hayatlarını sürdürmelerini tavsiye etti.

Öğrencilerin aranan eleman olması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Koç, siber güvenlik, metaverse, yapay zekâ ve Nitelikli Fikri Tapu (NFT) hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Her yeni teknolojinin yanında bir riskle geldiğini anlatan Ali Taha Koç, bu nedenle teknolojinin tanınması için dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizdi. 

İlk ders sonrasında  öğrencilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Koç, öğrencilere staj ve iş imkânları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.


Anahtar Kelimeler: siber güvenlik myo'da ilk ders ali taha koç'tan

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.