SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMASI YAPANLARIN ÖDEMELERİNİ 31 MART 2021 TARİHİNE KADAR YAPMALARI GEREKİYOR

SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMASI YAPANLARIN ÖDEMELERİNİ 31 MART 2021 TARİHİNE KADAR YAPMALARI GEREKİYOR

30.03.2021 13:22:00
SGK PRİM BORCU YAPILANDIRMASI YAPANLARIN ÖDEMELERİNİ 31 MART 2021 TARİHİNE KADAR YAPMALARI GEREKİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu prim ve idari para cezası yapılandırmasına başvuruda bulunan vatandaşların peşin ödemelerini ve ilk taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. Genel Sağlık Sigortası borçlarının ise 30 Nisan 2021 tarihine kadar taksitler halinde ya da peşin olarak ödenmesi durumunda hem gecikme zammı hem de gecikme cezası tamamen silinecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarının yapılandırılması ile alakalı olarak vatandaşlara çağrıda bulunan Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN yapılandırmadan faydalanan vatandaşların ilk taksit ödemelerini ve peşin ödemelerini 31 Mart 2021 tarihine kadar tamamlamaları gerektiğini vurguladı.

30 Aralık 2020 tarihi itibariyle yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile SGK’ya yapılacak olan yapılandırma başvurularının 1 Şubat 2021 tarihine, son ödeme tarihine uzatıldığını kaydeden İl Müdürü Bilal AKGÜN, bu düzenlemeyi müteakiben yapılandırmadan daha fazla vatandaşın faydalanma imkanı olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda vatandaşların, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası prim borçları, kısa vadeli sigorta kolları ile maluliyete dair borçları ve idari para cezası borçlarının yapılandırma kapsamında değerlendirildiğini, bunlarla birlikte kendi nam ve hesabına çalışa Bağ-Kur kapsamındaki sigortalıların da durdurulmuş hizmetlerinin ihyası durumunda alacaklarının yapılandırma kapsamında değerlendirildiğini kaydetti.

1 Şubat 2021 tarihine kadar devam eden yapılandırmaya başvuruda bulunan vatandaşların işlemiş olan gecikme zamları ve gecikme faizleri silinerek yerine yurt içi üretici fiyat endeksi üzerinden hesaplama yapıldı. Peşin ödeme yapacak olan vatandaşların borçları için hesaplanan Yİ – ÜFE’nin %90’ından, iki taksitte ödeme yapacak olan vatandaşların ise %50’sinden vazgeçildi. Bu şartlar ile ödeme yapma imkanı bulunmayan vatandaşlara ise ikişer aylık periyotlarla 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit ile ödeme olanağı tanındı.

ESNAFA BAĞKUR KOLAYLIĞI

Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu bulunan başta esnaflarımız olmak üzere tüm Bağ-Kur kapsamındaki vatandaşlarımıza borçlarını silme ve ödeme kolaylığı tanındığını vurgulayan Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN, bu kapsamda yer alan vatandaşların prim borcu asıllarının Yİ-ÜFE ile güncellendiğini ve 31 Mart 2021 tarihine kadar ödeme yapmaları halinde durdurulan hizmet sürelerinin ihya edileceğini vurguladı.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI (GSS) BORÇLARINA ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRİLDİ

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN vatandaşların Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının 30 Nisan 2021 tarihine değin peşin olarak veya taksitli biçimde ödenmesi halinde gecikme zammı ile gecikme cezalarının tamamen silineceğinin üzerinde durdu. Bu vatandaşların 31 Mart 2021 tarihine kadar Sosyal Dayanışma Vakfı’na giderek gelir testi yaptırmaları durumunda, bu gelir testinin sonucuna göre borçlarının güncellenebileceğini de hatırlatarak, aynı hanede bulunan ve aile içi geliri asgari ücretin 1/3’ünden daha azına rast gelen vatandaşların prim borçlarının da tamamen silinebileceğini ekledi. 


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.